2009-10-23
雖然本人並唔係印度菜0既粉絲,所以真係冇乜研究,1個月晚飯分分鐘都食唔倒1次,但番工0既關係,偶然都會黎呢度食晏。呢度0既午飯主打係SET,以唔同0既咖喱配搭菜、牛腩、雞等等6種唔同0既餸。除左薄荷串燒雞要4十幾蚊之外,樣樣都係36。除餐附送是日餐湯,飯或印度烤餅,仲有咖啡或茶。是日餐湯係蕃茄湯,雖然有同事話太酸 ,但由於本人鍾意食蕃茄,所以都OK 食得酸。講好飲就真係講唔出,但係都不過不失啦。本人特別鍾意食咖哩雞,因為覺得佢個咖哩個味道同辣道啱我口味,咖哩都整得幾香滑,喺連鎖快餐店真係唔會搵倒呢種咖哩0既味道; 另外佢地整個雞都整得幾滑,基本上每次都整得好食。雖然有同事講過話試過個雞唔熟,但好彩SO FAR 未喺我身上發生。烤餅真係好建議快D食,因為新鮮熱食 (當然我係拌咖哩食,唔係淨食)0既食出餅香,亦食出餅脆0既一面。正~ 由於耐唔耐都會去呢度食,尼泊爾藉老板 (尼泊爾人同印度人整咖哩有冇分別呢?) 基本上都認得我地,行出行入都有講有笑 (尤其係落單時老板以半咸淡廣東話講野真係幾好笑),喺忙碌0既一日裡面,總算可以搵倒D令自己輕鬆0既地方。