2019-09-04 305 瀏覽
作為ShakeShack fans既我見到出左新包,即刻去試下個ShackMeister® BurgerShackMeister® Burger佢係將shackburger既配料轉左做浸左ShackMeister® Ale再拎去炸既乾蔥照舊叫extra sauce,成個包層次豐富,配炸乾蔥幾香口,但就食唔到有啤酒嘅檸檬清香但值得一讚係炸乾蔥脆口之餘唔會太硬,食落唔會刮口,仲會食得啲洋蔥既香甜。Shack StackShack Stack係將Shroom Burger呢個素包加番塊肉落去或者係ShackBurger加舊炸芝士菇落去本身ShackBurger已經好豐富好肥仔,佢仲要多成舊炸蘑菇落去蘑菇中間仲釀左超多芝士,同埋炸蘑菇唔會炸得太脆太硬所以唔算難咬,但佢始終太厚,一咬入面吋芝士會流晒出黎係比ShackBurger更豐富都更guilty既burgerMilk tea milkshake呢杯係香港限定既味道,飲過holiday shake既我試過佢地既milkshake有幾重口味幾濃但呢杯反而比想像中light好多,雖然都比一般milkshake厚實,但係可接受範圍不過略嫌茶味唔夠出

ShackMeister® Burger

Shack Stack

或者係ShackBurger加舊炸芝士菇落去
蘑菇中間仲釀左超多芝士,同埋炸蘑菇唔會炸得太脆太硬
所以唔算難咬,但佢始終太厚,一咬入面吋芝士會流晒出黎

Milk tea milkshake
不過略嫌茶味唔夠出,如果茶味濃番啲就會更好飲!
2019-09-03