2020-03-03
呢間酸菜魚真係目前為止喺香港食過最好味嘅所以不得不推介一下。呢日係平日下午時間,所以冇乜人唔使等位。你叫咗個二人份量酸菜魚,魚的份量勁多鍾意食酸菜嘅人可以加錢要多份的。之所以咁鍾意呢間酸菜魚嘅原因係佢湯料用料好足,一路食一路感覺到既香且麻,魚肉亦好入味。酸辣麻層次豐富,味道唔單調!另外加咗粉絲同午餐肉, 估唔到午餐肉同酸菜魚係咁夾啖啖肉的感覺。粉絲就吸晒啲湯汁我叫咗幾樣小菜麻辣豬耳仔辣度係微辣,好香芝麻味,食落豬耳仔好爽口老虎椒愛鬆花蛋鬆花蛋即皮蛋,老虎椒炆得好淋好入味,最鐘意呢碟皮蛋有滿滿的蒜香食落好過癮!上上簽呢碟上上籤原來係唔同嘅蔬菜、雞腳同鵪鶉蛋所製的涼拌小食,凍食來的。蔬菜嘅款式全部都入口幾爽脆開胃,同酸菜魚嘅口感就截然不同。紅糖冰粉呢碗甜品冰冰涼,入口即化,好順滑,甜度適中,解膩呀飲品方面本身每一台就已經有蕎麥茶,我另外叫左酸梅湯,原來係樽裝飲品,味道還可以
呢日係平日下午時間,所以冇乜人唔使等位。
我叫咗幾樣小菜
麻辣豬耳仔
辣度係微辣,好香芝麻味,食落豬耳仔好爽口
老虎椒愛鬆花蛋
上上簽
紅糖冰粉
呢碗甜品冰冰涼,入口即化,好順滑,甜度適中,解膩呀