2020-10-13
1946 瀏覽
晚餐:清蒸河鮮 -沙巴 $98 (跟中湯或飲品)開邊蒸,易熟肉質剛好,有魚味,但沙巴魚肚位超多細骨,食時要小心我真係好鐘意食啫喱狀物體,魚皮就係之一,送飯一流。而我亦係要有米氣既人,最鍾意食飯,d 飯粒都ok 啦,以茶記黎講算唔錯,唔會話「生骨」义燒炒蛋飯 $68 (同樣跟中湯或飲品,凍飲+ $3)d 雞蛋真係炒得太老啦义燒質素一般,件頭多,义燒好大舊,但唔夠香,以茶記黎講都係唔夠香,同埋义燒應該有少少蜜味或者甜甜地,呢款就偏鹹跟餐中湯幾好飲,一星期每日唔同,今日係清補涼豬骨湯,可以去濕。順帶一提,我一值以為自己虛寒唔飲得清補涼,原來唔係嫁,清補涼係大眾湯水黎,當然啦,都係問番你自已既中醫師。講番個湯,個湯幾足料,幾清甜,跟餐黎講都算有驚喜。茶膽幾香,唔澀,唔錯晚餐都好多選擇丫總括,可能今晚人多,所以上菜有點慢,亦因為人多,餐廳樓底又唔高,所以感覺有點嘈。而食物質素就中間啦。
開邊蒸,易熟
肉質剛好,有魚味,但沙巴魚肚位超多細骨,食時要小心
义燒炒蛋飯 $68 (同樣跟中湯或飲品,凍飲+ $3)
d 雞蛋真係炒得太老啦
茶膽幾香,唔澀,唔錯
晚餐都好多選擇丫