餐廳: 丼丼屋 (HomeSquare)
資訊:

2023-04-02 154 瀏覽
逛完傢俬店,行經🇯🇵日式丼物專家丼丼屋,見佢新推出嘅期間限定春日海鮮餐目,賣相吸引。再望望餐牌,丼丼屋大部份定食定價大約百幾蚊,價格相宜,所以決定㩒飛等等位🎟 🔅春之什錦海鮮丼定食 (期間限定) $148 海鮮丼非常豐富,配有六款時令刺身,包括燒鰹魚、鯛魚、三文魚腩、吞拿魚、特大赤海蝦同三文魚籽。特大赤海蝦肥厚大隻,而每款刺身都鮮甜肥美。三文魚腩油脂十足,入口即溶。燒鰹魚就比較結實,帶有一陣煙燻味道。而三文魚籽脆爆,好適合撈飯 定食亦包括當造嘅兵庫縣產湯霜牡蠣。牡蠣帶有少少海水味道,肥厚新甜 🔅春之海鮮盛 +$50包括燒鰹魚、鯛魚和三文魚腩三款刺身。好啱選擇咗其他丼飯嘅朋友(即係我)加點試試🔅鰻魚豚肉生薑燒飯 $88 鰻魚飯都係熱門選擇。鰻魚燒得香,加上甜甜醬汁,拌飯一流,配上豚肉,味道變得無咁單一

🔅春之什錦海鮮丼定食 (期間限定) $148

🔅春之海鮮盛 +$50