2020-07-31
💛 #黃色經濟圈 ⚠️告急黃店⚠️旺角呢間日常料理Mainichi主打日式家庭小菜~入到去就好似番左屋企休息飲碗湯食飯咁💛全間餐廳都貼滿文宣仲有防疫物品同飾物義賣🎗🍴椰子燉雞湯($68/大碗)本身好鍾意飲湯屋企又冇湯飲見到當然唔放過❤️叫左兩碗飲完係唔會口渴嗰款但椰子味濃啲就會更好😉🍴日式三鰻狂炒飯Thx($98)開頭以為淨係得面頭嗰一塊仔鰻魚~點知原來切曬細粒❤️入面有好多~👍🏻🍴日式豬軟骨($80)豬軟骨炆得好冧都幾入味而且份量都幾多~😋但重口味人士表示濃味啲就開心啲🤣🍴蒜辣肥牛($80)呢款可以自行選擇辣唔辣~我地今次就揀左辣味😋都幾夠辣仲好香蒜味❤️🍴煙肉炒椰菜($70)炒得好惹味一上枱已經照得鏡😋咸左少少咁多但可接受👌🏻🍴千島單骨雞翼($40)雖然佢係寫千島雞翼但食落唔太似~單骨嘅關係食起上黎好方便👍🏻肉質稍為乾左啲🥺🍴紅蟹肉忌廉可樂餅($30)可樂餅炸得好香脆~雖然唔係好食到蟹味但係忌廉好濃好香👍🏻🍴日式餃子($30)純粹叫黎滿足我呢個餃子控🥟係煎嘅菜肉餃可以再煎香多少少😋餐廳嘅Menu好特別一開頭仲心諗做咩一坐低就比張上菜紙我仲要成千蚊🤣原來係佢地嘅Menu🤣另外餐廳嘅Wifi都好
🍴椰子燉雞湯($68/大碗)
🍴日式三鰻狂炒飯Thx($98)
🍴日式豬軟骨($80)
🍴蒜辣肥牛($80)
🍴煙肉炒椰菜($70)
炒得好惹味一上枱已經照得鏡😋咸左少少咁多但可接受👌🏻
🍴千島單骨雞翼($40)
🍴紅蟹肉忌廉可樂餅($30)
可樂餅炸得好香脆~雖然唔係好食到蟹味但係忌廉好濃好香👍🏻
🍴日式餃子($30)
純粹叫黎滿足我呢個餃子控🥟係煎嘅菜肉餃可以再煎香多少少😋
餐廳嘅Menu好特別一開頭仲心諗做咩一坐低就比張上菜紙我仲要成千蚊🤣原來係佢地嘅Menu🤣另外餐廳嘅Wifi都好特別係三張圖片組成只係比真。香港人🇭🇰用~不能忘記嘅三組數字大家又知唔知係咩呢?
📍 日常料理 (旺角)
旺角彌敦道575號Ladder Dundas5樓