2015-08-13
榤日本料理 之前食晏都經過好幾次, 但次次都覺得貴冇食到今次基於同事肯試, 終於可以試到了! 入面超方好細好迫, 我地食坐吧枱, 望住師傅做食野~~~我地都揀左好耐, 但為個MENU有D難睇, 同埋門口有個MENU, 平D既定食, 但入到去問佢佢好似唔知咩事咁...點好餐, 就會上沙律, 麵豉湯同前菜, 沙律OK幾開胃, 麵豉湯正常, 但前菜唔好味, 佢應該係菠菜, 凍既, 配個個醬好怪我揀既係司壽定食: 壽司5件+卷物1件+迷你烏冬+迷你角切魚生丼 ($130)烏冬: 食落冇咩味, 冇咩特別迷你角切魚生丼: D魚生好腥, 我有D直情入唔到口, 份量好似好細, 但其實夠晒食, 因為都幾多款野食, 最後有D既魚生都俾左個同事食壽司: 魚生唔新鮮, 食落腥! 有一件食落係覺得好食, 其他都唔好食同事揀既係自選二重丼定食 ($110)金槍魚腩蓉飯: 食落還可以, 不過如果金槍魚腩蓉多D會好D我唔係好記得呢個係咩, 燒得OK, 算香, 但食落唔好食食完覺得唔抵食, 唔係話過百蚊食野要食好野, 係我覺得唔值:1. D野唔係好新鮮2. 得一個師傅整壽司, 另一個就整刺身3. 等食時間幾長, 師傅一
今次基於同事肯試, 終於可以試到了!
入面超方好細好迫, 我地食坐吧枱, 望住師傅做食野~~~
我地都揀左好耐, 但為個MENU有D難睇, 同埋門口有個MENU, 平D既定食, 但入到去問佢佢好似唔知咩事咁... 點好餐, 就會上沙律, 麵豉湯同前菜, 沙律OK幾開胃, 麵豉湯正常, 但前菜唔好味, 佢應該係菠菜, 凍既, 配個個醬好怪
烏冬: 食落冇咩味, 冇咩特別
金槍魚腩蓉飯: 食落還可以, 不過如果金槍魚腩蓉多D會好D
1. D野唔係好新鮮
2. 得一個師傅整壽司, 另一個就整刺身