2023-05-10 50 瀏覽
cubes算是高級餐廳集中地,今日就去咗是花貝日式料理,試咗佢哋嘅定食,價錢合理食物質素高。而且環境優雅,有日式庭園風感覺,設有日式塌塌米廂房同埋吧檯。和牛西冷山椒燒定食 $488季節刺身定食 $498午市定食包括前菜、刺身兩切、漬物、湯、茶碗蒸、白飯,甜品。首先和牛油脂豐富,吃上來非常嫩,好香牛味,和牛中心呈粉紅色,烹調得剛剛好,非一般享受。再來就係刺身方面,刺身有:真鯛、牡丹蝦、水八爪、生蠔、劍魚腩、赤貝、油甘魚等,各方面都非常新鮮,每片都刺身厚切,吃起來非常飽滿。由於刺身係以季節性來決定食材,所以每一次去到有機會有唔一樣嘅食物。最後,甜品係芝麻雪糕,濃濃香郁嘅芝麻味,喺口腔徘揮之不散。

和牛西冷山椒燒定食 $488
季節刺身定食 $498