2024-08-20
元朗嘅小店真係數之不盡,要喺以多好西出名嘅元朗分一杯羹,仲要生存到咁耐真係唔容易。店舖細細地,但佈滿日本動漫嘅海報😝😝飛驒和牛可樂餅可樂餅質地綿滑,加入和牛粒更帶有牛肉香味。外皮炸得鬆脆,蘸少少沙律醬更加滋味🤪🤪日式小丸子唔厚粉+粒粒都有章魚,配上木魚、紫菜,外脆內軟👍🏻👍🏻即燒雞軟骨係去居酒屋一定會叫嘅串燒,香脆可口,作為開胃菜一流👍🏻😝蒽燒三文魚腩定食 三文魚腩肥美得嚟又嫩滑,油脂嘅香味出哂嚟,食食下都有啲濟。我地仲加左$30 轉定食,有關東煮、味噌湯跟埋,所以食完成個set 都幾滿足😜😜😜山賊豚肉燒依個豚肉燒份量真係好surprised ,食極都仲有好多豚肉。豚肉肥瘦均等,好有油香,但食落又唔太油膩,係帶爽口嘅肉質😋😋仲加錢轉左貓飯,有大量木魚、紫菜同埋主角-牛油,趁住啲飯仲有餘溫,要快速攪勻牛油,令米飯充斥住牛油香味😋😋
可樂餅質地綿滑,加入和牛粒更帶有牛肉香味。外皮炸得鬆脆,蘸少少沙律醬更加滋味🤪🤪 日式小丸子唔厚粉+粒粒都有章魚,配上木魚、紫菜,外脆內軟👍🏻👍🏻 即燒雞軟骨係去居酒屋一定會叫嘅串燒,香脆可口,作為開胃菜一流👍🏻😝 蒽燒三文魚腩定食
三文魚腩肥美得嚟又嫩滑,油脂嘅香味出哂嚟,食食下都有啲濟。
我地仲加左$30 轉定食,有關東煮、味噌湯跟埋,所以食完成個set 都幾滿足😜😜😜 山賊豚肉燒
依個豚肉燒份量真係好surprised ,食極都仲有好多豚肉。豚肉肥瘦均等,好有油香,但食落又唔太油膩,係帶爽口嘅肉質😋😋 仲加錢轉左貓飯,有大量木魚、紫菜同埋主角-牛油,趁住啲飯仲有餘溫,要快速攪勻牛油,令米飯充斥住牛油香味😋😋