2020-02-05 1138 瀏覽
新年去完林村祈福,梗係去太和中心附近嘅翠怡花園 搵食,呢度出名美食小店多。見到呢間日式鐵板牛扒,啱曬我哋兩個牛魔王!小店裝修簡潔光鮮,行日式木系風格。快餐店形式,先付款後取餐。餐廳專注做牛扒分 肉眼、牛柳、西冷, 按重量收費,食幾多就買幾多! 我哋點著牛柳和西冷!店員講解 廚房會做三成熟,鐵板上碟會變五成,亦可選擇煮熟程度,非常貼心。 自行調味有岩鹽和黑椒。不得不提 餐廳自行調製柚子醬汁,酸酸甜甜十分醒胃,點牛肉食非常匹配!鐵板牛柳 (蒜油)七成熟,廚房已將外層煎烤,散發陣陣蒜蓉和烤肉焦香!牛柳少脂肪,肉質鮮嫩軟熟多汁, 啖啖肉,大快朵頤!鐵板西冷 (洋蔥汁)五成熟, 西冷脂肪豐盛,油脂甘香,牛肉味較濃郁。西冷厚切份量十足,肉質唔鞋口有飽足感,配洋蔥汁牛肉味道突出!套餐加25蚊 有白飯、湯、沙律和汽水,四選三款。而家做緊promotion即場like佢某社交平台,套餐可減10蚊,確係實惠!

胡椒、岩鹽

鐵板牛柳

鐵板牛柳 (蒜油)

鐵板西冷

鐵板西冷 (洋蔥汁)