2020-10-23
之前冇機會到PMQ一試,今次知道係西營盤重新開業後就約朋友一齊試吓😌環境猶如日式小庭院,分上下兩層,由裝潢到食物都帶俾我一種溫馨暖心嘅感覺🥰 下次會再嚟試吓甜品🍮! 依家試業期間同坐位唔多,大家記住要上網預約!⠀ 𝐈𝐧 𝐦𝐲 𝐭𝐮𝐦𝐦𝐲😋⠀1. 暖暖燉飯 ($118) ❤️⠀Lunch set只有三個選擇,朋友們都點親子丼,所以我就決定試吓奶油燉飯😌,配上香煎大蝦和菇,燉飯口感creamy但味道一啲都唔膩,睇返餐牌,可能係因為加咗薑汁,冇辛辣感之餘反而增添咗淡淡嘅香味👍🏻⠀⠀2. 月見浮雲親子丼 ($118) ⠀最多人打卡嘅菜式,同菜式名一樣,於親子丼上面有一舊浮雲☁️,仲有流心蛋同自家鹽麴醃香煎雞柳,炒飯加咗鰹魚汁,試咗一啖個飯都幾濕潤,味道唔錯。⠀⠀3. 糖漬香橙冰紅茶 ($48) ⠀配上糖漬香橙的冰紅茶非常清甜,甜度不高且fresh⠀⠀4. 等 漸入佳境 & Iced Cappuccino($60 & $45) ⠀📍 吾子廚房 ⠀西環西營盤第二街6-8號德明樓地下A號舖⠀
𝐈𝐧 𝐦𝐲 𝐭𝐮𝐦𝐦𝐲😋⠀
1. 暖暖燉飯 ($118) ❤️⠀
2. 月見浮雲親子丼 ($118) ⠀
3. 糖漬香橙冰紅茶 ($48) ⠀
配上糖漬香橙的冰紅茶非常清甜,甜度不高且fresh⠀
📍 吾子廚房 ⠀
西環西營盤第二街6-8號德明樓地下A號舖⠀