2021-07-29 3205 瀏覽
家人聚會,來到想去好耐的海之戀『Peko Peko』用餐, 餐廳地方寬敞,裝潢帶點日式小清新,除有室內座位外,也有望海露天座位。美食+美景,啱晒中意打卡既我~~餐廳主打日式西餐,擺盤精美,餐牌上沙律 ,小食,牛,羊,雞,豬,海鮮,炒飯,意粉,連乳豬都有得食,認真豐富,老人家同我都選擇食飯~先來2 杯涼浸浸的乳酪沙冰~~🤩🎯 Mixed Berries $48混合多款雜莓,酸酸地,口感好豐富 !!🎯 Strawberry $48啖啖士多啤梨甜甜的香味, 冰涼又清爽!!食物方面,先來2 款沙律清腸胃~~🎯 Fresh Summer Salad $98沙律內有鮮蝦,蜜桃,橙肉,腰果,小蕃茄,青瓜,青豆和沙律菜,配料豐富,拌入橄欖油和蜂蜜薄荷乳酪,味道清新又清爽。🎯 Love Strawberry $138媽媽中意食生果,呢款混合草莓,無花果,藍莓既沙律色彩鮮豔,水果新鮮,配上黑醋同沙律菜,真係好開胃。🎯 鮑魚海鮮粒炒飯 $118好驚喜,飯面鋪上兩隻炆得軟淋既鮑魚同大量蟹子,香口的炸蝦乾,炸瑤柱絲令炒飯好香口,加上蜆肉,青豆,栗米粒,味道咸香又鮮味。🎯 和風鰻魚炒飯 $138同鮑魚海鮮
家人聚會,來到想去好耐的海之戀

美食+美景,啱晒中意打卡既我~~

先來2 杯涼浸浸的乳酪沙冰~~🤩

🎯 Mixed Berries $48
混合多款雜莓,酸酸地,
口感好豐富 !!

雜莓乳酪沙冰

🎯 Strawberry $48
啖啖士多啤梨甜甜的香味,
冰涼又清爽!!

食物方面,先來2 款沙律清腸胃~~

🎯 Fresh Summer Salad $98

Fresh Summer Salad

🎯 Love Strawberry $138

Love Strawberry

🎯 鮑魚海鮮粒炒飯 $118

鮑魚海鮮粒炒飯

🎯 和風鰻魚炒飯 $138
同鮑魚海鮮粒炒飯一樣,份量超多,
2 塊厚身鰻魚口感紮實,肉質鮮美,已經值回票價,炒飯加入鰻魚燒汁,味道較甜,真係好日式。

和風鰻魚炒飯

🎯扇貝明太子義大利麵 $128
賣相又係好靚,3 隻煎得微焦香的帶子大隻又搶眼, 肉質鮮嫩彈牙,仲有咸香既三文魚籽同黑魚子,魷魚,配料豐富,忌廉醬汁加入明太子同煮綿滑鮮甜,配搭創新,味道鮮美,意粉爽滑,食完碗底仲有粉色的明太子湯飲,唔錯。

扇貝明太子義大利麵

🎯心太軟配竹炭椰子雪糕 $68
心太軟配竹炭椰子雪糕,配搭好有新鮮感!
心太軟質感鬆軟, 流出的朱古力漿味道濃郁,配合好香椰子味既雪糕同食,又熱又涷,口感特別。

心太軟配竹炭椰子雪糕

美食+美景+親人相聚,成餐飯都食得開心又滋味,侍應們都面帶笑容服務很好,不時幫忙加水,收碟,整餐飯都令人很滿意。

🎯🎯🎯冬陰海蝦藍青口意大利麵

PPeko Peko Eatery