2023-07-21 189 瀏覽
起初比餐廳名吸引到想去試下🤣❤️到底係點既HOW TO LIVE WELL,估唔到又幾有驚喜喎😛一去到呢間餐廳就有種好舒服既感覺☺️餐廳裝修佈置好有日式風味🇯🇵簡約木系傢俬,加上自然採光🌞、落地大玻璃窗既設計,感覺十分開揚🥰係一種細緻生活概念既精緻Cafe Style✨- 日本半熟卵燒雞凱撒沙律🥗 $88點講好呢🤔? 又唔係唔好食,只係好普通既SALAD🤣主要係大量生菜🥬、半熟雞蛋🥚、少量雞肉🐔、少量咸香芝士塊🧀味道正常,不過雞肉唔係燒雞,只係普通調味過既雞肉🙈- 三文魚西京燒配彩椒莎莎🐟 $198煎香的三文魚表面沾上大量彩椒碎碎🫑,調味剛好😗油脂感不重,略嫌三文魚肉質偏厚實乾身,有少少OVERCOOK🥲🥲但配菜幾得意,係有咸咸香香魷魚塊🐙,好少係餐廳見到🤣- SEAFOOD PIZZA🍕 $188唔係講笑,呢個PIZZA份量真係好大😂😂我同朋友都驚訝咁大個PIZZA食唔食到曬🙂 (好彩最後食到!)多種海鮮作做內餡,三文魚🐟、墨魚🦑、蝦滑🦐、蟹肉棒🦀、蘑菇🍄、洋蔥🧅加上邪惡千島醬,表面仲有木魚碎作裝飾😊味道咸香得來幾惹味,值得一讚係PIZZA底係薄底👍🏻食得去好香脆,我會更加鐘意食呢種批底
起初比餐廳名吸引到想去試下🤣❤️
一去到呢間餐廳就有種好舒服既感覺☺️
餐廳裝修佈置好有日式風味🇯🇵
係一種細緻生活概念既精緻Cafe Style✨

- 日本半熟卵燒雞凱撒沙律🥗 $88
點講好呢🤔? 又唔係唔好食,只係好普通既SALAD🤣
主要係大量生菜🥬、半熟雞蛋🥚、少量雞肉🐔、少量咸香芝士塊🧀
味道正常,不過雞肉唔係燒雞,只係普通調味過既雞肉🙈

- 三文魚西京燒配彩椒莎莎🐟 $198
煎香的三文魚表面沾上大量彩椒碎碎🫑,調味剛好😗
但配菜幾得意,係有咸咸香香魷魚塊🐙,好少係餐廳見到🤣

- SEAFOOD PIZZA🍕 $188
唔係講笑,呢個PIZZA份量真係好大😂😂
加上邪惡千島醬,表面仲有木魚碎作裝飾😊
味道咸香得來幾惹味,值得一讚係PIZZA底係薄底👍🏻
食得去好香脆,我會更加鐘意食呢種批底多啲👅

雖然呢間CAFE定價都唔平,但環境寬敞,坐得舒服😛😛
我都會想再黎多次試下其他款式,特別係牛!🐮
(聽講好似牛扒都幾出名HAHA)
間唔中同朋友黎呢到傾計CHILL下都好🤭🤭

✨雖然侍應話用餐時間得90分鐘,但因為餐廳內人不多,最後我地坐左2個鐘都冇問題

📍 HOW to live well – 荃灣
荃灣廣場三樓343-345號舖