2021-09-19 29 瀏覽
好掛住日本既居酒屋,搵香港有咩居酒屋既時候搵到哩間,新開冇幾耐,一於就試下🏃🏻‍♀️☑️明太子煎蛋卷食居酒屋點可以唔食玉子燒,配埋同佢最夾既明太子,冇得輸呀❗️厚厚既蛋卷好香蛋味,仲係熱辣辣,包住爆滿既明太子🤤☑️喜之次一夜干見個名好盞鬼,一於試下佢係何方神聖😆 表面睇落去好似乾乾地甘,因為佢係經過一夜風乾既魚乾,再經過燒,但原來一食落,魚肉好鮮嫩滑呀❗️配埋柚子豉油,令到成個感覺好fresh🤩我同朋友都一致最鍾意哩樣👍🏻☑️海膽汁燒蠔海膽食就食得多,但我印象中好似冇點食過用海膽汁做既野食🤔蠔面鋪滿左海膽汁,蠔係新鮮同大大隻既肥美仔🦪蠔底仲有少少菠菜一齊食,係一個幾唔錯既配搭☑️雞心//雞頸//免治雞肉串食居酒屋又點可以唔點串燒呢❗️我簡左3款雞肉類,雞心同雞頸都燒到好香,但係又一啲都唔會乾,雞頸肉仲好嫩滑👍🏻至於免治雞肉串造型就好cute🤩係用雞肉做成好似腸仔甘既形狀,肥肥短短🤣可以點埋生蛋黃一齊食👍🏻☑️宮崎A4和牛串除咗雞肉類既串燒之外,我仲簡左串A4和牛試下,不愧係和牛,外面燒到香香地,入面仲係超嫩滑,再充滿牛香👍🏻👍🏻☑️特製雜錦沙律見食左甘多肉類,叫左個沙律菜中和一下,配埋酸酸甜甜既sourc

☑️明太子煎蛋卷

☑️喜之次一夜干

☑️海膽汁燒蠔

☑️雞心//雞頸//免治雞肉串

☑️宮崎A4和牛串

☑️特製雜錦沙律
見食左甘多肉類,叫左個沙律菜中和一下,配埋酸酸甜甜既source,令人好開胃😆

☑️雞湯卡邦尼拌烏冬
卡邦尼意粉就食得多,烏冬就第一次食🤩加左雞湯汁既關係,特別香😆煙肉好厚多肉,口感滿滿👍🏻烏冬軟硬適中,而且好掛汁🤤

佢地仲有好多唔同既日本酒都好吸引,不過我地要揸車就冇試到🚗餐廳岩岩開冇幾耐,客人唔多,環境幾舒服,好適合約埋三五知己Happy Friday😁