2023-01-05
尖沙咀餐廳臨立,係亞士厘道就有一間餐廳唔係好起眼,甚至經過左都唔覺既居酒屋🏃🏻♀️京笹六七年前係尖沙咀返工既時候經常同同事跑去攞位,因為係一間無任何宣傳但午市排到岀門口既餐廳,不設預約,人齊入座。近期終於比我搵到時間再去拜訪,時至今日餐廳都係保留傳統,餐廳係由日本人家庭式主理,午餐主要以套餐為主,套餐一般都跟沙律同麵豉湯。由於未到午市唔需要等位入座,即刻叫左個11月-4月先有既吉列蠔定食,朋友就叫左漢堡扒定食➡️吉列蠔定食採用珍珠米(唔知點解係屋企煮極都煮唔到哩個口感)粒粒都綿綿好有口感,蠔既size算大,炸得好脆,配上他他醬撈飯一流🦪➡️漢堡扒定食有兩塊大大既漢堡扒,就算整開佢都唔會散,食落仲保留到肉汁既juice,漢堡神偷應該可以解做漢堡扒偷飯神偷,因為真係唔覺唔覺就食哂啲飯啦🕶🍚題外話,魚生飯都係好多人必點套餐,如果想食就要早啲去排隊啦,因為經常好早就會賣哂!!👬👬