2020-05-17
大家都見我平時去九龍/港島覓食居多,其實我自己都知,所以我上星期六去左葵廣食野,希望都可以介紹下新界區美食😋!今次呢間舖我本身自己都bookmark jor成3個月想試,終於都試到,就係「呦呦鹿鳴布丁🍮燒],本身我想訂嚟做散水餅🤣,我班舊同事無得試Lu~舖頭雖小,但味道就非常多,我去果日就多達9種,真係唔知食邊款好😂!款款味都好想試,最後老闆推介Tiramisu味。我覺得你未食過的話就一定要試下,真好好味😋!布丁燒用左100%北海道忌廉芝士,味道非常香、非常滑👍🏻。每個布丁燒都由一層輕芝士蛋糕、布丁同焦糖而組成!香滑得嚟唔太甜。Tiramisu 味道唔錯,中間咖啡布丁,加上可可粉,味道香甜中又帶點咖啡☕甘味,非常有層次👍🏻👍🏻,真心真係非常好食😋非常高質!當然啦!舖頭除左堂食外,亦可以外賣或可預訂,等大家將呢一份好味道帶返屋企。近排疫情嚴重,唔好係街度流連太耐,放左工就快D買定D好西、美食、餸菜,之後就好返屋企啦!
Tiramisu布丁燒