2022-07-14
呢間以木系和風裝飾,感覺舒適,設有格枱和多個日式和室,一班人嚟都好有私隱度🥰午市Omakase《板前》$888/位前菜三點係酸酸地好開胃嘅「水雲」、「櫻花海蜇」、清甜爽口嘅「蕃茄」刺身五品就有「間八」、「牡丹蝦」、「大拖羅」、「帶子」、「赤身」, 新鮮香甜, 最深刻就係粉潤色嘅大拖羅,魚油味濃郁,另外就係色澤鮮艷嘅赤身。壽司十貫:伊佐木➡️經炙燒再加左昆布豉油,魚香味突出深海池魚➡️肉厚肥美,入口甘香交蝶魚➡️上面放咗炙燒嘅交碟魚裙邊。魚油香爆發,魚肉甜美小肌➡️我最喜歡之一,雖然唔係好貴嘅魚,但魚味香濃,配壽司最夾金目鯛 ➡️ 炙燒後魚油香滿滿,上面加左柚子皮,份外清新池魚 ➡️肉質扎實爽口甜蝦 ➡️醬汁係用蝦殼製作,好花心思💕赤身➡️脂肪比較少,好有咬口赤綠 ➡️魚肉肥美,用紫蘇葉及紫菜包主食,可以一減油膩感,而且入口芳香海膽三文魚籽魚籽醬➡️ 呢道極為名貴✨,甘香鮮甜嘅海膽,加上晶凝通透嘅三文魚籽,最後放上華麗嘅魚籽醬~~每一啖都好滿足💓成餐最後以啖啖肉又香濃嘅雞肉丸湯🍲及精緻嘅甜品水果🍇作結好開心🥳 就係師傅👨🏻🍳全程都好友善又有耐性咁講解每道菜💓
午市Omakase《板前》$888/位
壽司十貫:
伊佐木➡️經炙燒再加左昆布豉油,魚香味突出
深海池魚➡️肉厚肥美,入口甘香
交蝶魚➡️上面放咗炙燒嘅交碟魚裙邊。魚油香爆發,魚肉甜美
金目鯛 ➡️ 炙燒後魚油香滿滿,上面加左柚子皮,份外清新
池魚 ➡️肉質扎實爽口
甜蝦 ➡️醬汁係用蝦殼製作,好花心思💕
赤身➡️脂肪比較少,好有咬口
成餐最後以啖啖肉又香濃嘅雞肉丸湯🍲及精緻嘅甜品水果🍇作結
好開心🥳 就係師傅👨🏻🍳全程都好友善又有耐性咁講解每道菜💓