2020-05-19 53 瀏覽
今日朋友喺荃灣呢頭放工,所以我哋一行幾人就決定去悅來坊呢間日式小店食晚飯,小店裝修幾有日式風味,而因為疫情嘅關係,餐廳每張枱之間都有隔版。餐牌上面大多數都係拉麵、定食以及小食。-蒲燒鰻魚飯鰻魚肉質肥美,配合鰻魚醬汁都唔錯。定食仲有麵豉湯、茶碗蒸,仲有個沙律添。麵豉湯好好飲,茶碗蒸入邊有菇作為配料,加上香滑嘅蒸蛋,味道不俗;沙律嘅份量都唔少,食晒成個定食一定會好飽-札幌螃蟹拉麵蟹棒正常味道,溏心蛋雖然其貌不揚,但係食落都OK喎。湯底濃郁,配合軟硬適中嘅麵條,口感唔錯。-溫泉蛋牛肋條飯牛肋條煮得入味,溫泉蛋不過不失。-北海道南瓜炸薯餅炸薯餅外皮炸到脆卜卜,上餐嘅時候熱辣辣,入邊仲有啲流心南瓜蓉,好食-飲品方面,我哋點左富士山柚子梳打同全熟桃味梳打汽水。柚子梳打味道清新,飲落酸酸甜甜,柚子味濃郁,同拉麵好夾呀。桃味梳打有水蜜桃嘅香甜氣味,飲落有淡淡清香,都值得一試

餐牌上面大多數都係拉麵、定食以及小食。

蒲燒鰻魚飯

札幌螃蟹拉麵

溫泉蛋牛肋條飯

牛肋條煮得入味,溫泉蛋不過不失。
北海道南瓜炸薯餅

飲品方面,我哋點左富士山柚子梳打同全熟桃味梳打汽水。