2015-09-16 607 瀏覽
是日游完水,三隻馬騮都好肚餓!媽咪未食過沾麵!所以帶佢去呢間試下!之前同肥髀去過尖沙咀分店食!味道唔錯!去到時間尚早!店內未有其他客人!比我哋坐廚房對出四人枱!再加櫈!店內裝修簡單!水泥牆加木桌椅!每人一杯水!寫好點餐紙店員去落單!食物要耐心等待!白湯豚骨拉麵(清湯):雖然清湯都好濃!!幼麵好索湯!肥髀最後都食唔晒!名古屋撈麵:賣相好特別!蛋黃、肉鬆、肉碎撈落麵!賣相似同四川撈麵多過日本撈麵!麵質煙韌!叉燒半肥瘦唔嚡,椰菜爽口清甜!加埋芽菜!好豐富嘅口感!味道有層次!又唔會過鹹!辛辣沾麵(小辛):媽咪食!沾汁好濃好熱!媽咪都唔使加熱都食晒!佢話只係微辣!好味!餃子:熱辣辣,皮煙韌!餡料有汁唔乾!好味!雞軟骨棒(芝士味):雞肉唔乾!中間夾雜啲雞軟骨碎,面頭有芝士醬同芝士粉!所以芝士味好濃!食物唔錯!服務都唔差!客人出入時,店員都會嗌句口號!仲遇到個唔著制服嘅叔叔!應該係店主!問候客人食物評語!
白湯豚骨拉麵
名古屋撈麵
辛辣沾麵(小辛)
餃子
餃子:熱辣辣,皮煙韌!餡料有汁唔乾!好味!
雞軟骨棒(芝士味)
2015-09-12
名古屋撈麵
辛辣沾麵(小辛)
餃子
雞軟骨棒(芝士味)