2009-06-14 15 瀏覽
12 人聚會不過有兩個朋友去到冇食野一個只有飲野去之前睇左openrice, 但就知道有任食同唔任食兩種本來想散嗌, 但睇下個menu, 司華力腸拉麵套餐都成八九十蚊於是一致決定食日式放題$139 加一 = $153店員話做會員可以免加一, 但佢冇講到話24 小時後先可以免加一好在我自己有睇openrice, 於是反問個店員係咪24 小時後先有呢個優惠店員只好答係. 其實, 我真係覺得店員應該係叫人免費做會員既時候講到明.另外我又諗起, 我係咪應該同朋友gathering 之前, 自己去左做會員先? 咁大家就可以免加一喇, 不過又唔知道要消費滿幾多先可以免費做會員.我地都唔係下下都用貼菜紙, 都係事旦叫店員呢樣執d 果樣執d 就算.野食:海蜇: 好凍, 凍到仲有d 冰係度, 大佬呀, 凍食姐, 都唔駛凍到結冰丫化?三文魚刺身: 雖然唔新鮮, 但由於係任食, 同埋呢度真係無限嗌, 真係勝在貴多, 但不貴精. 不過咁, D 三文魚刺身都好過百佳少少既.北寄貝刺身: 又係冇乜味道, 又係雪到好凍炸物方面, 呢度提供既不錯炸洋葱圈: 即時諗起落bar 送酒既炸洋葱圈, 真係炸得好通透同好脆炸豆
12 人聚會
不過有兩個朋友去到冇食野
一個只有飲野
去之前睇左openrice, 但就知道有任食同唔任食兩種
於是一致決定食日式放題
$139 加一 = $153
野食:
北寄貝刺身: 又係冇乜味道, 又係雪到好凍
炸物方面, 呢度提供既不錯
炸豆腐: 雖然就真係只得豆腐冇味, 但真係好滑
炸魷魚圈: 亦都係好脆同好鮮魷魚味
豬肉釀雞翼: 腍腍地, 啖啖肉. 味道幾特別, 唔係油炸, 終於唔駛食炸野先好味
煎雞中翼, 菠蘿腸仔: 真係好似聖誕聯歡會!
野飲:
免費任飲既野飲有柑桔檸檬, 青蘋果汁等等, 不過全部都係開水開到好淡, 特別係青蘋果汁, 簡直係啫喱粉開水!
好難飲, 真係好難飲!
環境:
早兩日book, 不過店員話冇鋼琴果間房, 呢度有兩間大房, 於是去左間暗d 既房, 大概係2/3 間中學課室咁大, 大概坐到30 幾人. 佈置似聖誕節party 咁.
有一部LCD 電視機, 有CD 播放機. 由於成晚只有小部分時間係有另一台 4 個人既係度, 所以我地變相好似包左間房咁.
另一間房就爆晒, 不過又唔係好嘈.
遊戲:
有pictionary, 大富翁等等, 不過我地竟然到最後都冇玩到, 吹水大晒.
生日蛋糕餐具費:
亦都係事先問左, $2 一位. 其實可以自己買紙碟, 不過又唔係差得太遠, 同埋環保下, 算啦.
切餅唔駛錢, 因為我地自己切.
其實係尖咀都有價錢大約$170 既日式放題, 例如松屋, 大吉等. 不過如果質素要求低d, 同埋想坐得舒服又一大班人可以傾計同玩, 呢度係可以一試既選擇.

三文魚刺身, 海蜇等
豬肉釀雞翼, 串燒等
炸蝦
柑桔檸檬, 青蘋果汁等
壽司
炸魷魚圈, 菠蘿腸仔, 沙律