2024-05-23 44 瀏覽
今時今日搵間好嘅居酒屋並不容易,今次嚟到中環嘅一間新開嘅居酒屋,又係驚喜時間一入到去燈光,唔係好光,夠晒氣氛,飲品嘅選擇非常多,而且店員有詳細推介,我哋亦都跟住佢揀咗支sake ✅特盛香煎鵝肝野菌釜飯鵝肝的濃郁香氣,又油潤豐腴,肉質滑溜嫩滑,咬落去渾厚濃郁,跟埋釜飯的清香水米,釜飯的口感亦非常可口,米粒分明、粒粒飽滿。日本桃太郎番茄沙律入口多汁爽脆,甜酸適中,清新開胃。串燒荔枝豬肉卷:用料實在,豬肉鮮嫩多汁,配搭上荔枝,酸甜可口雞冠: 咬落有嚼勁,肉質軟嫩, 非常特別自家制免治難肉軟骨: 跟一隻日本蛋,入口綿密,食到雞軟骨嘅口感🔥🔥雞皮紫蘇蝦卷: 創意特色菜式,雞皮燒到冇乜脂肪非常脆!燒日本魷魚一夜干經過咗一夜嘅風乾更加食到佢嘅鹹鮮味,即叫即燒🔥鹽燒野生席友: 用來做鹹魚就聽得多 ,但係估唔到用日式嘅消法液都唔錯!肉質扎實豐韌,帶點天然海鮮清香。山水 特別純米酒香清純,綿密柔順,清爽不燥,入口順滑

特盛香煎鵝肝野菌釜飯

日本桃太郎番茄沙律

入口多汁爽脆,甜酸適中,清新開胃。

串燒

荔枝豬肉卷:用料實在,豬肉鮮嫩多汁,配搭上荔枝,酸甜可口

雞冠: 咬落有嚼勁,肉質軟嫩, 非常特別

雞皮紫蘇蝦卷: 創意特色菜式,雞皮燒到冇乜脂肪非常脆!

燒日本魷魚一夜干

經過咗一夜嘅風乾更加食到佢嘅鹹鮮味,即叫即燒🔥

肉質扎實豐韌,帶點天然海鮮清香。

山水 特別純米

酒香清純,綿密柔順,清爽不燥,入口順滑