2024-08-18 711 瀏覽
香港真係一個美食天堂黎,不論中美法日俄嘅菜式都應有盡有,就好似火鍋咁都五花八門,今次去試食呢間喺香港都有一定人氣嘅牛摩。大家都知,香港人有幾鐘意日本都唔使多講,今次我地夜晚平日去食,雖然未去到爆場,但都見有唔少枱喺到打緊邊爐,都俾到好強嘅信心俾我地,呢到我個人認為最大特色係可以一人一鍋又或者一大班人一鍋又得,方便啲鐘意衞生嘅朋友仔。我地今次就嗌咗LV4牛小排嘅任食套餐,叫個鴛鴦鍋,分別係蕃茄酸辣湯同埋蟲草花雞白湯。特別推介蕃茄酸辣湯,零舍開胃。一埋位就緊係去佢個自助區睇下有咩拎有咩飲。基本上講得出嘅蔬菜都準備好晒俾你夾返去,另外最驚喜就係飲品區,真係由罐裝飲品到啤酒再到果汁再到沙冰,有糖無糖,諗到諗唔到都有得俾你飲,呢點抵讚。牛小排真心超好味,食完之後再另外叫多3碟,實行食返夠本✌🏻而就算其他肉類包括牛同豬,質素都唔錯,對得住個價位。而我地因為太肚餓,都叫啲啲熟食,好似芋泥波波、日本甜薯同牛摩飯。但個日本甜薯就真係食過最唔甜嘅一次😂😂而火鍋料除咗蝦滑有改善空間之外,其他都真係唔錯。最後我地埋單每人$278,呢個價錢可以食到靚嘅牛小排,都可以話日本火鍋性價比之選,當然牛摩仲有好多唔同Lv

最後我地埋單每人$278,呢個價錢可以食到靚嘅牛小排,都可以話日本火鍋性價比之選,當然牛摩仲有好多唔同Lv嘅放題套餐,好似最貴嘅Lv 6 A4霜降和牛,又或者最抵Lv 1 星級牛肌腹,迎合唔同食客,岩晒啲食牛族過黎食晒啲牛牛一家大細。🤩
2024-08-15