2025-02-15
今次我哋兩人利嚟到銅鑼灣世貿中心嘅牛陣HANARE,呢間餐廳專注於壽喜燒同涮涮鍋,環境設計得相當舒適,木質裝潢令到整個地方充滿日式風情,適合朋友聚餐或者情侶約會。我哋今日食咗兩個午市套餐,一個係鹿兒島黑毛和牛壽喜燒,另一個係本日海鮮推薦既shabu shabu首先講下壽喜燒,牛肉質感好柔嫩,真係入口即化,加上攪拌後嘅生雞蛋蛋液及壽喜燒甜醬汁同新鮮蔬菜,口味十分地道。至於shabu shabu,大蝦、蠔同魚片都非常新鮮,高湯清爽,煮好之後搭配上調味醬,海鮮嘅鮮味完全被保留,好食到唔想停口音樂啊,飲品方面,我哋選咗柑橘檸檬梳打同埋荔枝紅茶,清新又解膩,特別適合搭配火鍋嘅餐點。最興奮係餐廳仲提供芝麻味雪糕任食,濃郁嘅芝麻香味就算好飽都可以食到兩碗