2022-12-14
今日就嚟到一間日式火鍋餐廳佢其實有得食燒肉,或者打邊爐嘅你今日我哋再揀打邊爐呢度打邊爐喺一人一個湯底嘅我哋揀咗姜武鴨湯同麻辣湯肉類同海鮮係QR code落單意外變自助吧就有菜同丸類仲有甜品同埋飲品任飲添添如果食燒肉都可以攞白飯同咖喱今次我就揀咗美牛三重奏set 主要推介係美國SFR和牛,極品美國牛小排,美國CAB牛坑爪SFR和牛油花非常之靚無論肉味同埋油香都非常之夾入口會慢慢溶化 美國極品牛小排相對會油花冇咁重肉味就同和牛差唔多咁重適合一啲怕油膩嘅朋友而牛坑爪就最重肉味 就食落口就冇咁淋啦因為佢比較少油 油香都相對少啲三種牛之中,我最鍾意都係SFR和牛 佢入口即溶嘅感覺真係可以媲美日本和牛當然仲可以揀埋美國牛五花,牛肩肉,美國極品黑毛豚肉同日本阿波美雞爽肉雞爽肉係一種令我有驚喜嘅肉,因為佢食落去係帶有少少雞髀根嗰種軟骨感,而佢嘅肉質亦都好滑溜海蝦出奇地食落啲新奇尋日個大結局非常彈牙,係好新鮮嘅蝦先有嘅質感除左肉類同海鮮 仲有小食order酥炸魚仔 好似多春魚咁又香又脆仲有炸帶子 同 章魚小丸子 可以即叫即食火鍋自助區飲品超過20款 由汽水至茶水 一應俱全旁邊仲有茶包同熱水 可以沖熱茶菜
今日就嚟到一間日式火鍋餐廳
佢其實有得食燒肉,或者打邊爐嘅
你今日我哋再揀打邊爐
呢度打邊爐喺一人一個湯底嘅
我哋揀咗姜武鴨湯同麻辣湯
肉類同海鮮係QR code落單
意外變自助吧就有菜同丸類
仲有甜品同埋飲品任飲添添
如果食燒肉都可以攞白飯同咖喱
今次我就揀咗美牛三重奏set
主要推介係美國SFR和牛,極品美國牛小排,美國CAB牛坑爪
SFR和牛油花非常之靚
無論肉味同埋油香都非常之夾
入口會慢慢溶化
美國極品牛小排相對會油花冇咁重
肉味就同和牛差唔多咁重
適合一啲怕油膩嘅朋友
而牛坑爪就最重肉味 就食落口就冇咁淋啦
因為佢比較少油 油香都相對少啲
三種牛之中,我最鍾意都係SFR和牛
佢入口即溶嘅感覺真係可以媲美日本和牛
飲品超過20款 由汽水至茶水 一應俱全
旁邊仲有茶包同熱水 可以沖熱茶
菜大概5-6款
排得整整齊齊 加上放喺雪櫃入邊
保持新鮮,而且衛生 我就揀左油麥菜
全部菜葉都翠綠 食落爽口
下面仲有啲餐前小食,例如螺肉沙律等等
除咗菇類之外
個皮無普通魚皮餃咁漿口
魚肉亦都無咁鬆散
大大條嘅香腸
原來係台式香腸食落口甜甜地
呢排咁凍打邊爐,真係最適合嘅暖身方法
仲要食到咁高質嘅牛肉