2020-10-16
最近疫情有好轉的跡象,終於唔使留係屋企煮嘢食可以出外大擦一餐,知道灣仔的Novotel 酒店🏨 推出全新「尋和味」料理篇·日式主題海鮮自助晚餐🥣,就算去唔到日本享受美食,都可以喺呢度食返夠本😋⊰⊹════════════════⊹⊱✎ 食後感 :✨🔴身為「蠔迷」的我們可以享受到呢度提供的鮮甜美國、法國或愛爾蘭即開生蠔🦪,唔同口味唔同質感,隻隻都很大隻的,足足如我手掌一樣大,肥大鮮美,味道鮮甜醇厚,絕對是一試愛上😍,一晚食咗十幾隻落肚。 🟠餐廳提供左唔同種類嘅海鮮,包括青口、大蝦同埋阿拉斯加蟹腳,當中的冰鎮松葉蟹腳啖啖都系肉,肉質極為細嫩鮮美。🟡刺身櫃提供既刺身都唔少架,我最鍾意食嘅三文魚及牡丹蝦刺身好大隻好鮮甜!🟤牛魔王今次有福了,因為自助餐的重點是特別推介極尚和牛五食,當中的炸吉列和牛真係好正,外面香脆內面軟口的口感,不斷encore再食🙈。🟣女士們必定要食蒸魚,條魚好大條,背脊嘅肉好滑溜啊。仲有好多熟食都係我最鍾意食嘅菜式,每樣食少少話咁快就已經好飽,不過甜品係第二個胃,所以點都要幫襯。🔵甜品方面,都有好多選擇;有各式各樣的蛋糕、水果、Movenpick雪糕🍦,多不勝數。🟢「 #抹
⊰⊹════════════════⊹⊱
✎ 食後感 :✨
🟡 刺身櫃提供既刺身都唔少架,我最鍾意食嘅三文魚及牡丹蝦刺身好大隻好鮮甜!
🟤牛魔王今次有福了,因為 自助餐的重點是特別推介極尚和牛五食,當中的炸吉列和牛真係好正,外面香脆內面軟口的口感,不斷encore再食🙈。
🟣女士們必定要食蒸魚,條魚好大條,背脊嘅肉好滑溜啊。
仲有好多熟食都係我最鍾意食嘅菜式,每樣食少少話咁快就已經好飽,不過 甜品係第二個胃,所以點都要幫襯。
🔵 甜品方面,都有好多選擇;有各式各樣的蛋糕、水果、Movenpick雪糕🍦,多不勝數。
🟢「 #抹茶控」的我終於可以享受甜品時間,這裏有多款特色京都宇治抹茶甜品等美食,包括抹茶豆腐花、抹茶芝士餅、抹茶木糠布甸、抹茶蛋批等,令我懷念去日本食抹茶嘅日子!
呢個價錢,呢個食物質素,特別欣賞既係refill既速度快,絕對是海鮮迷不能錯過的地方。
💥好消息好消息💥 #有優惠!
🔎 🌈 Fans們「讚好」Novotel Century Hong Kong 社交平台專頁 成為粉絲,即可以6️⃣折優惠 $329起享用自助晚餐 🤩
地址: 灣仔謝斐道238號香港諾富特世紀酒店1樓
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸