2015-08-17 1174 瀏覽
於facebook見到$69芝士火鍋,咁抵食?!要馬上『潮』聖。最後,同朋友叫了一個二人餐,再加一份明太子餃子。一面牆身以和紙裝飾另一面牆身以英文書頁裝飾,是想帶出這是一間日式西餐廳?迷你雜果沙律:蘋果粟米罐頭雜果沙律,正常冇出水。芝士盛鍋:無論外觀和配料,芝士火鍋整體感覺就像吉野家,不同的是這裡可以自己調教火喉。芝士湯底比我想像中稀,感覺冇咁滯。但,另一方面,芝士味淡,放食材入去,都未能染上芝士味。長崎太麵:好多蔬菜,麵質有咬口。但,可能我唔識欣賞個麵,味道上,我分別唔到普通拉麵和Champon的分別,反正兩者都有我討厭的鹼水味=—="炸魷魚鬚:剛剛炸起,魷魚彈牙,又香又脆!明太子餃子:剛剛上枱時,以為上錯芝士餃子,但睇返menu張相,又發現冇錯。餃子外觀和味道都不差,但冇明太子味。
最後,同朋友叫了一個二人餐,再加一份明太子餃子。
一面牆身以和紙裝飾
另一面牆身以英文書頁裝飾,是想帶出這是一間日式西餐廳?
迷你雜果沙律
迷你雜果沙律:蘋果粟米罐頭雜果沙律,正常冇出水。
芝士盛鍋
長崎太麵
炸魷魚鬚
炸魷魚鬚:剛剛炸起,魷魚彈牙,又香又脆!
明太子餃子
2015-07-03