2018-05-29 184 瀏覽
今日同朋友去左銅鑼灣行街,行到6點幾到有啲餓咁岩前面有間食日本野,就過左去試下。一入到去就有位,可能未到晚市時間所以唔洗等🤩🤩坐低之後店員即刻介紹有咩係主打/新出,仲會問你想食火鍋定係丼,款式多多,淨係丼都已經有好多想試😍好吸引!完全係有選擇困難既我地問過店員既意見之後,最後揀左一個富士山雙重奏同一個和牛壽喜燒(日本牛肉火鍋),叫set仲有無酒精飲品添😋😋呢個係富士山雙重奏,今次都係第一次食半生熟既牛肉,開頭以為口感會滑潺潺或者好重生味,點知一啲生味都冇,呢個高級黑安格斯牛既厚度就岩岩好,而且口感好軟熟~啲牛肉仲多過啲飯,真係好食到忍唔住想添飯😭😭!另外,仲有味噌湯飲,平時飲嗰啲一係就太重味精,一係就唔足料,呢個湯雖然細細個,但味道恰到好處,飲埋就飽晒!🤤而呢個就係和牛壽喜燒,有飯有牛肉碎有厚厚既雞蛋,店員仲提我地中間個雞蛋係做sauce黎點牛食,但我地想食蛋花所以倒落埋去個鍋到一齊滾😝😝 開頭有問過壽喜燒同shabushabu有咩分別,店員就話壽喜燒既牛係薄身啲但軟身。唔食真係唔知,入口即溶😭😭真係好好食!再加埋配味噌湯又係岩岩好飽晒🤤整體黎講,店員有禮貌,會主動介紹菜色。另外仲有日

和牛壽喜燒

整體黎講,店員有禮貌,會主動介紹菜色。另外仲有日本國籍既店員,增加親切感。門外仲有牌放係馬路邊,再加埋店員派單張,所以都吸引左唔少客。
2018-04-17