2024-01-16 702 瀏覽
行過呢間食堂,空氣中飄嚟陣陣醬油同煎煮嘅香味,真係引到人流咽口水🤤。一坐低,就點咗個明太子元氣燒同京蔥雞肉團子。元氣燒滑嫩得嚟明太子嘅鹹香味道犀利突出,軟綿綿嘅蛋中透出啲啲辣味,啖啖都好過癮!轉頭試埋個雞肉團子,肉質鮮美,香氣撲鼻,食落口裡鮮嫩又多汁,誠意十足!加上邊度嗰兩款漬物,一酸一甜,幫襯得啱哂,食落仲幫助消化嘅感覺。喺咖啡方面,今次選咗冷泡,味道清新迎人,喺夏日嘅傍晚真係解熱兼提神。淨係坐喺度,望住店面簡單嘅裝潢、充滿日式情調,感覺都舒服晒。喺呢種不矜不伐嘅環境下大快朵頤,真係食得開心又滿足。總之呢個食堂,係一個唔錯嘅選擇,適合想食得實在又想攞住相機拍拍靚相嘅你我他!下次一定要再嚟試試其他嘢!🍜🌿📷