2023-11-27
同事介紹話呢一間拉麵店啲拉麵非常好食,於是就捉咗男朋友過嚟陪我一齊食,拉麵有正常版本和加料版本兩種選擇,要食當然要食加料版本啦!拉麵即叫即煮,上枱即食好味又豐富,絕對真材實料,原汁原味。唐揚炸雞 🍗🍗🍗🍗🍗💯超鍾意食炸雞,呢度嘅炸雞皮薄肉多,新鮮炸起咬落去卜卜脆,肉汁充滿係口腔中,成口都係雞肉香味,炸雞呢樣嘢真係越食越上癮🤤鹽拉麵🍜🍜🍜🍜🍜💯識食拉麵嘅一定係食完拉麵,呢個拉麵最睇得出廚師嘅技術,湯底清得來又可以食到各種材料嘅味道,鹽更有效提升其他食材嘅鮮味,鹽拉麵嘅精髓充分表現咗出嚟。配料有豬肉和雞肉整成嘅叉燒,每一片肉都非常鮮美,另外仲加上筍片和紫菜,令成碗麵更豐富。濃厚拉麵🍜🍜🍜🍜🍜💯龍蝦拉麵是喺香港限定,每日只有25份,要食嘅真係一早要來排定隊,腳快有嘅快冇呀!😂呢個啦叫咗個正常份量版本,咁就唔驚食唔晒,叫咗先發覺真係好味道唔夠食。大廚話呢個湯底住咗10幾小時,難怪我哋食到舔舔脷嘅!唔好拉麵嘅配料係雞,醬油叉燒,筍片和紫菜,好味到震。