夜晚約左朋友食飯, 佢係荔枝角收工, 咁就揀左呢間新開既日本菜試下入到去就好似一間日式居酒屋加少少西式酒吧咁既風格望到個menu, 先知呢到除左日式野食之外, 仲有D西式既fusion菜, 侍應仲好有心咁同我地介紹左佢地既招牌菜我地主菜叫左慢煮叉燒冷烏冬同埋味噌豆乳雞胸意粉首先, 講下慢煮叉燒冷烏冬, 呢個就我想食既, 天氣熱想食番D清涼既野, 不得不說既係呢到既叉燒煮得好好, 燒得好嫩, 同埋入口即化, 眨下眼就食曬D叉燒, 好彩仲有隻溫泉蛋, 整爛佢將D蛋汁同埋個冷烏冬一齊食, 又清爽又有咬好, 好適合夏天食然後就係侍應推介既味噌豆乳雞胸意粉, 呢個菜嘅味道比較特別, 首先要講既係呢到既慢煮真係整得幾好, 正常雞胸肉都係比較難, 但呢到既雞胸反而好嫩, 但個味噌豆乳醬汁感覺上就比較淡, 味噌同雞胸幾夾, 但我覺得濃味番少少會更好 最後我地叫左個甜品, 係侍應推介既抺茶麻糬窩夫, 我可以話黎到呢間店冇可能唔叫呢個甜品食, 首先個賣相已經嬴曬, 有一整塊麻糬係窩夫上面, 另外仲有D黑糖同埋姐豆, 黎到既時候個窩夫仲係熱辣辣, 好鬆軟, 加埋面頭既麻糬一齊食, 抺茶既苦甜味, 窩夫既鬆軟
入到去就好似一間日式居酒屋加少少西式酒吧咁既風格
我地主菜叫左慢煮叉燒冷烏冬同埋味噌豆乳雞胸意粉
最後我地叫左個甜品, 係侍應推介既抺茶麻糬窩夫, 我可以話黎到呢間店冇可能唔叫呢個甜品食, 首先個賣相已經嬴曬, 有一整塊麻糬係窩夫上面, 另外仲有D黑糖同埋姐豆, 黎到既時候個窩夫仲係熱辣辣, 好鬆軟, 加埋面頭既麻糬一齊食, 抺茶既苦甜味, 窩夫既鬆軟同麻糬既嚼勁,好夾好正, 成個甜品既味道同口感都好出色好值得一試
如果係想試下日式+西式fusion, 而且又係健康人士, 呢度都係一個絕佳既選擇!
2023-08-30
  • 抺茶麻糬窩夫