2021-12-10
九龍灣Mega box 都有間爆丼屋,之前旺角嗰間長期得過等字,所以今次唔介意遠少少來試下,當然不用等位而且坐得舒服。🤩餐廳設計灰木色暗色調為主配上彩色丼飯更加突出,我地都叫左兩個丼飯加個小食。😋點餐後隨即送上麵豉湯味道不過不失喇👌我今次點左四重火山盛丼🌋,一睇到已經覺得好吸引,有大大份海膽深淺不一,三文魚籽,松葉蟹肉,當然唔少得火山般高嘅吞拿魚拖羅蓉,海膽食落口即溶夠新鮮,三文魚籽一咬好多汁送飯一流,吞拿魚拖羅蓉好有口感鮮味,好有層次感。😍😍😍我男朋友點左個三重大極上丼,望個樣都好夠排場,上有海膽下就有厚切拖羅片包圍住,而側邊就有松葉蟹肉圍邊。😚拖羅都有7,8塊好足料,咬落去啖啖油脂香味,好肥美。海膽淺色好鮮甜加埋松葉蟹肉撈飯,讚👍🏿不過呢個飯比較多,仲可以加埋飯素調味。🥰最後小食炸魷魚🦑外脆內軟好咬口,再點埋他他汁中和返少少熱氣感,自我感覺良好🤣