2021-12-19 1188 瀏覽
同友人外出食飯,見到呢間cafe 感覺唔錯,就入去一試。由於唔太肚餓嘅關係就只係叫左一個lunch set share,再叫左個甜品。叫左lunch set 咖哩漢堡扒蛋包飯,一黎到就見到份量好足,汁同飯都好多,唔會唔夠汁伴飯食。雖然係日式咖哩,但唔會好甜,反而香料的味比較出,帶少少辛辣感,同友人都幾欣賞呢個咖哩。不過個咖哩只係得汁,如果可以加返少少配菜,例如紅蘿蔔、薯仔粒咁會冇咁寡。漢堡扒方面有兩塊,味道都算唔錯。整體來講性價比算高。同友人各自叫左一杯咖啡,我叫左 cappuccino,友人叫左dirty,但我地都覺得杯咖啡麻麻地😅咖啡味道偏酸,如果鍾意fruity 感較重嘅人可能比較適合。另外再叫左個士多啤梨忌廉蛋糕,以忌廉蛋糕黎講,就好少忌廉😂😂,除左粒士多啤梨之外,個蛋糕都冇乜香味。印象中好似55蚊,呢個價錢食佢就真係唔算抵食,可能其他蛋糕款會更好。

咖哩和牛漢堡扒蛋包飯

cappuccino