2022-12-24
# ᴛɪɴ ʜᴀᴜ聖誕節聚會有好嘢食介紹~位於天后呢間A3出口直行轉右既日式洋食酒吧餐廳,裝修10分格調,一入門口有個酒櫃,而且座位雖然唔多,但裝修得好靚,除咗有意日fusion 菜,仲有唔同嘅酒飲,啱晒成班人一齊傾偈。今次試左:1-Wasabi Seasoning Baby Octopus & Mozarella HKD90 個水牛芝士同生八爪魚好夾,八爪魚好重芥末味,加埋啲芝士一齊食好正,做前菜一啲都唔油膩,而且好開胃。2-Beef Tartare & Uni HKD148生牛肉他他配上海膽其本上冇得輸,個牛肉唔會做得太生好難入口,食落去感覺好軟綿綿,配埋幾塊多士簡直一流。3-Famous Seafood Boil for HKD680惹味海鮮袋一共係兩至三人份量,上枱嘅時候望落好豐富,有粟米🌽帶子,香腸,龍蝦🦞魷魚🦑大蝦🍤同埋蜆,湯底好重清酒味,加埋啲海鮮汁超級鮮甜。另外配埋2個醬汁-拉差醬同他他醬,不過個人認為海鮮已經好夠味,唔需要再另加醬。餐廳亦都好細心 龍蝦一早已經分晒肉,非常容易食。海鮮非常鮮甜,呢個必點👍🏾4-Scallops Risotto HKD210 Risott
今次試左:
2-Beef Tartare & Uni HKD148
3-Famous Seafood Boil for[2-3] HKD680
4-Scallops Risotto HKD210
Risotto整得好好食,飯嘅軟硬適中,上面有兩隻大粒帶子,加上重忌廉真係好正。
5-Fries ' parmesan • truffle HKD88
呢個黑松露薯條炸得好香脆,黑松露味好重,如果係用波浪薯條,我諗一定仲更加惹味❤️
另外我哋幾個女仔仲嗌咗幾杯酒,佢啲Cocktail同埋Gin都唔錯,不過飲品單價比較貴,另外餐廳有+1服務費,如果同朋友慶祝生日,建議叫佢個生日蛋糕set,因為切餅費人均$50一位,不過值得一讚餐廳真係好細心,幫我哋分埋個蛋糕,服務態度一流,聖誕節想搵個地方同朋友坐下飲吓嘢就黎試下啦🤍🍿🍹🧉🍻🥂
📍 伊太屋 (天后)
天后琉璃街4號地舖
#foodiehongkong#hongkongfoodlover#hongkongfoodie#hongkongfood#foodsharing #foodie #eat #香港#hongkongfoodblogger #hongkongfoodlover#hongkongfoodie#instafoodhongkongrestaurant#hongkongeats#hongkongfoods#hongkongfoodbloggers#instafoodie #instafoodporn #instafoodgram #foodporn#吃貨#香港美食 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先#ka_foodicted