2018-11-20
呢度本人妻好耐之前就想黎幫襯💕,但果時日日都預約唔到,所以一路都冇機會黎食,有時食好野都係要無心插柳先食到,👅好似今次就係因為去開會展想搭船到尖咀想搵野食經過見到依家可以walk-in入得,咁就幫襯一下喇😄既然咁難得幫襯就叫個呢度嘅主打拉麵試試先—山貴特選海鮮拉麵🤔🤔🤔🤔等嘅時候睇住日本師傅好認真準備,未食之前已經眼球嘅享受,師傅好比心機咁將d餸菜放到同海報一樣添😝😝首先先要講嘅係佢地嘅湯底,海報用左最大隻字介紹呢個湯底,就係——濃厚😘,湯底係由新鮮地雞及黑豚肉熬製而成,飲一啖就會知道用料十足,咁靚嘅湯底最後當然一滴都冇晒喇——😍😍😍飲晒最後就要介紹重量級嘅海鮮配料,半邊龍蝦、鱈場蟹、鮑魚、烏賊,標榜係用築地海鮮,食得出係非常新鮮嘅,😘當中佢地嘅鮑魚係非常非常好味軟淋淋嘅,而鱈場蟹本人妻都係第一次食,加埋師傅秘制嘅汁,真係好食到停唔到口😍鮑魚好細心幫我剪開咗兩舊,容易入口~鮑魚肉質鮮嫩彈牙而且好厚㗎🤗仲有兩隻,兩個人啱啱分到一人一隻😍半邊龍蝦就不得了喇~拆完舊肉出嚟足足成隻手掌咁長😝又彈牙㗎!拉麵亦都係出色之作,綿韌彈牙,麵條充分掛湯,盡收惹味湯底。😍😍😍骨膠原呀~😎😎😎總括而言今次真
鮑魚好細心幫我剪開咗兩舊,容易入口~鮑魚肉質鮮嫩彈牙而且好厚㗎🤗仲有兩隻,兩個人啱啱分到一人一隻😍 半邊龍蝦就不得了喇~拆完舊肉出嚟足足成隻手掌咁長😝又彈牙㗎!拉麵亦都係出色之作,綿韌彈牙,麵條充分掛湯,盡收惹味湯底。😍😍😍骨膠原呀~😎😎😎
總括而言今次真係可以一去再去~下次去開會展都要再過嚟食先