近年,或者因為未飛得翻鄉下睇真正既富士山住🗻,香港出現左唔少富士山造型既周邊產品,今次‘富士山’要進軍埋素食界,令你睇到之餘仲食到落肚👩🏻‍🍳呢個餐要由A到I都要揀,如果你同小金一樣有選擇困難症,咁就等我幫下你啦💁🏻‍♀️A炸物野菜天婦羅🥬咬落去都幾脆口,外層有小小黃芥末令的味道層次茄子天婦羅🍆食落唔太油,配淮鹽食夠曬重口味😈🌟B湯蘑菇忌廉湯🍄飲得出係手打嘅,因為入面好多蘑菇碎粒,但調味方面有待改善🥴日式粟米湯🌽味道比蘑菇湯濃小小,一樣入面會有啲粒粒可以食下🌟C小食昆布關東煮🍢湯底唔會太鹹,食到蔬菜本身既甜味野菜福袋🥠福袋唔會太厚,入面好多蔬菜粒,幾有驚喜🌟D沙律䈑筍凍豆腐🍴豆腐既冰凉又滑luet luet,同芝麻醬真系好夾牛蒡甘荀沙律🥗我以為會好dry,但食落口係十分Juicy,令人食完一啖又一啖😍🌟E主菜-配富士山造型嘅飯🗻吉列素豬扒🍖小脆小脆👏🏻雖然似'肉餅'多啲,但咬落去都幾有’肉’感,岩曬想試下食齋但又驚唔習慣嘅朋友椰菜花漢堡🍔用打蓉左嘅椰菜花製成漢堡,口感同南瓜薯餅有幾分似,未食以為會好怪,但其實味道比素豬扒更encorable🤤🌟F醬汁咖哩汁🥘夠曬濃味,質感夠thick,好

A炸物
野菜天婦羅🥬咬落去都幾脆口,外層有小小黃芥末令的味道層次
茄子天婦羅🍆食落唔太油,配淮鹽食夠曬重口味😈🌟

B湯

C小食
昆布關東煮🍢湯底唔會太鹹,食到蔬菜本身既甜味
野菜福袋🥠福袋唔會太厚,入面好多蔬菜粒,幾有驚喜🌟

D沙律

E主菜-配富士山造型嘅飯🗻

F醬汁
咖哩汁🥘夠曬濃味,質感夠thick,好送飯🌟
冬陰功汁🍲都幾冬陰功,不過唔夠辣,同埋水左啲

G餐飲
熱綜合花茶🫖望到樽深色嘅茶就知餐廳好有誠意咁落左好多花,而且飲完加水仲係好夠濃🌟

H甜品
海鹽焦糖冬甩雪糕🍩冬甩煙煙韌韌,一啖一粒,好滿足🥰仲可以點埋海鹽醬同雪糕一齊食🌟
椰汁西米布甸🍮勁多西米,亦好重奶香,千奇唔好比佢平平無奇既外表呃左以為佢未料到😏

I特飲
可以+$12升級餐飲做士多啤梨奇亞籽燕麥奶,不過今次我就無加到😛