餐廳餐牌寫明串燒主打用日本備長炭燒同靚食材嘅炭火地雞 價位比一般串燒店略高 睇番飲品同甜品其實價位同坊間差不多 就明白串燒嘅成本真係較高而價位較高 爭取做串燒界天花板🤤🤤🤤 而非專業串燒foodie都真係覺得各款串燒s都好好食同配搭好新鮮 味道有驚喜 同朋友一路飲野一路一串串食係幾好feel💁🏻‍♀️ 都係照樣介紹最驚喜幾款😆🍖豚肉麻糬卷($32)🍗豚肉鵪鶉蛋卷($38)🥙豚肉牛油果卷($38)豚肉一定要擺先 呢三連擊都係創意之選 從來冇食過呢個配搭 原本都係抱住試伏心態食 但食完係好驚喜 係最想encore嘅串燒 其中我最鍾意嘅係豚肉牛油果 肉包住牛油果一齊食有種抵消油膩嘅感覺 而且牛油果係出到味大舊 唔會得個樣 令味道同口感都好豐富🤤🤤🍗免治雞肉棒($38)食串燒一定要食呢個 而且同坊間價錢差不多 再尤其我係蛋漿愛好者 大大串 啲肉非常充實夠厚 外層燒到脆脆地 點埋蛋漿食可以話係我最享受串燒嘅時刻🤤🤤🍢味醂魚乾($48)最想讚係首先係個份量 平時食居酒屋個啲魚乾通常得幾條 但呢度有十幾條好完整 除左份量多之外都燒得好有口感之餘又唔會韌到𡁻唔爛 再加上沙律醬放題超大兜 岩曬我呢啲有沙律

🍖豚肉麻糬卷($32)

🍗豚肉鵪鶉蛋卷($38)
🥙豚肉牛油果卷($38)

🍗免治雞肉棒($38)

🍢味醂魚乾($48)

最想讚係首先係個份量 平時食居酒屋個啲魚乾通常得幾條 但呢度有十幾條好完整 除左份量多之外都燒得好有口感之餘又唔會韌到𡁻唔爛 再加上沙律醬放題超大兜 岩曬我呢啲有沙律醬毒癮嘅人 (平時要叫人再比🫣)

🥩鹽燒牛舌芯($58)
🥓鹽燒A4和牛三角腩($68)
牛牛就一齊講 我覺得牛嘅質素兩樣都水準之上 但由於炭火地雞嘅豚肉串燒太有創意同心思 相比起我會推介試豚肉嘅串燒多啲 🤭🤭

🍲濃香雞湯素面($58)

份量尚可 作為食完串燒嘅澱粉都勉強夠兩個人分 最好再飽一飽肚 不過其實食串燒都真係夠飽 有啲滑蛋喺面 同平時雞湯唔同 湯同蛋都有啲燒雞翼味 我鍾意清淡係幾鍾意種清清地嘅感覺 但較重口味嘅朋友可能會嫌淡😯

🥠芝士年糕($48)

🍨焦糖蕃薯配雪糕全份($88)

甜品都係非常特別 我覺得炭火地雞最大賣點就係好多坊間冇嘅野 芝士年糕大粒外脆內流心芝士高質 講講少見啲嘅焦糖蕃薯 細食可以揀半份蕃薯 蕃薯原本都夠曬甜 焦糖面同雪糕主要加左口感雙重衝擊 係個非常飽肚嘅甜品🤭🤭

🍹菠蘿靑檸梳打($38)
🍸菠蘿冰乳酸($38)

飲品非常大杯(如圖)而且啲料清清楚楚睇到曬 一粒粒菠蘿同青檸 價錢合理 份量夠飲足一餐 飲下食下傾下 就係食串燒嘅feel😎