2023-10-03 37 瀏覽
日本即開生蠔 我會推薦你食呢間 前排約左朋友食生蠔因無咩機會可以一齊去到日本旅行 所以就左位於銅鑼灣既牡蠣酒場 食下生蠔飲下cocktail談下心☺️我地呢日係平日去 因為早去所以無咩人不過到到放工時間打後 就愈來愈多人見每檯都一定會點生蠔食呢度佢每日都會安排幾款日本生蠔今次有機會可以食到兵庫既相生、長崎既五島列島、大分既大入島、岩手既廣田灣四款都各有特色! 店員好好 親切友善咁講解幾款生蠔比我地知 而枱上都會有一張日本地圖上面會詳細咁寫明日本各縣既生蠔特質、口感同味道另外 店員拎生蠔盤比我地果陣都會提供建議比我地 話我地知由邊一款食起會比較好 咁樣就可以食到層次感 同埋可以更加清楚自己鐘意邊一款既口感同味道長崎既五島列島係超creamy 絕對岩晒想要creamy口感而如果鐘意清爽感 兵庫相生係好適合既選擇除左生蠔之外 佢都會有唔同既日式熟食選擇 有少少似居酒屋天婦羅明太子 鐘意重口味既一定唔可以skip!!! 餸酒真係一流!!! 串燒方面 餐廳都好用心 會安排幾款調味蒜片欖油蠔 呢個都係推介之一 蠔🦪 超肥美 粒粒都好飽滿 豚平燒 有少少似大阪燒 呢款係夏日限定menu先有威士忌梳打
日本即開生蠔 我會推薦你食呢間
前排約左朋友食生蠔

我地呢日係平日去 因為早去所以無咩人
不過到到放工時間打後 就愈來愈多人
見每檯都一定會點生蠔食

呢度佢每日都會安排幾款日本生蠔
四款都各有特色!

店員好好 親切友善咁講解幾款生蠔比我地知
而枱上都會有一張日本地圖
上面會詳細咁寫明日本各縣既生蠔特質、口感同味道

而如果鐘意清爽感 兵庫相生係好適合既選擇

除左生蠔之外 佢都會有唔同既日式熟食選擇
有少少似居酒屋

天婦羅明太子
鐘意重口味既一定唔可以skip!!! 餸酒真係一流!!!

串燒方面 餐廳都好用心 會安排幾款調味

蒜片欖油蠔 呢個都係推介之一
蠔🦪 超肥美 粒粒都好飽滿

豚平燒 有少少似大阪燒 呢款係夏日限定menu先有

威士忌梳打
我地分別點左 博多甜王草莓同埋佐賀溫州柑
前者甜甜地 好易入口
而後者酸酸甜甜 幾開胃!

總括黎講
無論熟食定生蠔 都好岩我既口味