愛試愛吃既我👻,比我發現位於尖沙咀加連威老道,新開左一間日式居酒屋🏮。店舖不大但滿有日本風情味道💕。餐廳主打壽喜燒♨️ & 一人鐵板燒,亦有不少日本菜:刺身、生蠔、燒物、拉麵、串燒、丼飯都一應俱全呢。今次來一個【二人前 和牛壽喜燒套餐】$488和牛壽喜燒:澳洲牛肉 & 日本和牛漬物:胡麻沙律 & 醃牛蒡 & 炸池魚。刺身:三文魚、吞拿魚、魷魚、牡丹蝦。串燒:免治雞肉串、羽手、菠蘿、秋葵。生蠔:配檸檬汁& 浸清酒甜品:抺茶蕨餅ll $88ll $68ll $58和牛壽喜燒♨️ 分別有2款牛肉:澳洲牛肉🐮 比較韌而有彈性;而 +$100 升級做日本和牛🇯🇵 佈滿雪花❄️ 又充滿油脂香。但記得千萬別心急一下子浸熟,會破壞纖維,around 7成熟便可了。其他食物亦屬新鮮貨色,刺身🍣 款款新鮮有光澤。串燒🍢 最突出既係免治雞肉串帶軟骨,食落淋滑而有咬口呢。其中最有驚喜係清酒生蠔🐚,加上檸檬汁 & 浸15s Sake🍶,更能帶出味道更有層次呢。另外廚師Special 推介既火炙牛肉卷🍣,經燒過既牛肉帶出焦香,牛脂滲進飯粒更吸引。加上炸蒜香 & 其他配料 & 燒汁,更惹味。..餐廳仲話我知。。而家【和牛

今次來一個【二人前 和牛壽喜燒套餐】$488

和牛壽喜燒:澳洲牛肉 & 日本和牛

漬物:胡麻沙律 & 醃牛蒡 & 炸池魚。

刺身:三文魚、吞拿魚、魷魚、牡丹蝦。

串燒:免治雞肉串、羽手、菠蘿、秋葵。

生蠔:配檸檬汁& 浸清酒

甜品:抺茶蕨餅

l[火炙牛肉卷Seared Beef Sushi Roll]l $88
l[青檸柚子清酒特調 Yuzu Sake Special Drink]l $68
l[荔枝氣泡特飲Lychee Sparking Mocktail Drink]l $58

餐廳仲話我知。。而家【和牛套餐】逢星期1-4 只要7:30pm前離座😍 只需$388 (正價:$488) 真係好抵啊啊啊!
×××[天滿宮 -tenmanguhk
地址:尖沙咀加連威老道41C號嘉威大廈地舖