臨近halloween🎃大家成日見到西方鬼怪,又有冇見過日本傳說裡面嘅妖怪呢👹話說小編之前有睇妖怪手錶(童真)😂覺得裡面d妖怪好得意喎,就出於好奇去咗呢間妖怪居酒屋🏮紅色燈籠、妖怪壁畫、榻榻米,好有日本🇯🇵風味🙈-燈無蕎麥 $78 冷行到熱熱地,就揀左冷蕎麥麵,蕎麥麵配以生雞蛋、蘿蔔同芥末,加一碗暖嘅湯🥣先將所有配料搞拌,再浸一浸湯汁,一凍一熱好正🙌🏻-五体面 $50有五件餃子🥟,特別之處係每件餃子用上唔同醬汁,包括柑橘🍊、胡麻、鰻魚、燒汁、蛋黃醬,每食一件都好有驚喜🙈個人最鍾意係酸酸甜甜嘅柑橘醬😝-四季豆天婦羅 $14黑色天婦羅第一次見,原黎係用竹炭整架!食落熱辣辣,炸得好脆🤩食落同一般天婦羅冇乜分別,冇伏🤣-椒鹽豆腐 $28炸粉好薄,外脆內軟,裡面唔係一般豆腐🙈係用左台灣個隻百葉豆腐,食落好香,質感都實淨同彈牙d🤪-目目連 $22個名係日本妖怪嘅一種,其實就係溏心蛋🥚蛋黃真係好溏心,而且好香醬油味,入味到連蛋黃都有🤩-雪女 $58杯野整得好靚🤩打卡必叫❤️soda同cream真係好好嘅搭配,上面嘅cream好香,soda就正好解濟,又靚又好飲❤️-
燈無蕎麥 $78 冷
行到熱熱地,就揀左冷蕎麥麵,
五体面 $50
四季豆天婦羅 $14
黑色天婦羅第一次見,原黎係用竹炭整架!
食落熱辣辣,炸得好脆🤩食落同一般天婦羅冇乜分別,冇伏🤣
椒鹽豆腐 $28
炸粉好薄,外脆內軟,裡面唔係一般豆腐🙈
係用左台灣個隻百葉豆腐,食落好香,質感都實淨同彈牙d🤪
目目連 $22
個名係日本妖怪嘅一種,其實就係溏心蛋🥚
蛋黃真係好溏心,而且好香醬油味,入味到連蛋黃都有🤩
雪女 $58
杯野整得好靚🤩打卡必叫❤️