2024-07-03
要搵到一間有情調睇到夜景價錢又合理嘅串燒真係好難,不過竟然比我朋友搵到🌝今日去咗尖沙咀厚福街H8頂樓食串燒,估唔到都好有氣氛,夜晚食食吓仲會校暗咗啲燈俾你睇夜景🌃我同朋友嗌咗一個10串omakase同埋再散嗌咗其他串燒一齊share嚟食,日本師傅會喺你面前即刻燒俾你食⚡️首先會一定會上兩款前菜$40俾你,今次係食茄子同埋牛舌。🍢10串omakase-雞翼皮脆肉滑-雞髀肉雞髀肉好食過雞頸肉,質感會再滑啲。-雞頸肉-雞腎好爽口-豚肉紫蘇葉卷原來燒咗之後,反而冇乜紫蘇葉味。-牛肉串燒-秋葵-蘆筍-鰻魚鰻魚肉厚好肥美。-迷你滑蛋雞肉飯食到最後其實我同朋友都好飽,所以都食唔晒呢一個飯🤣⭐️散叫-豚肉溫泉糖心蛋必叫!外面脆脆地鹹鹹地嘅豚肉包住一咬落去就會爆炸嘅日本糖心蛋好好食。-厚揚燒豆腐燒到外脆內軟。-冬菇-牛脷-椰菜鹽昆布沙律椰菜非常清新爽口,配串燒食就會中和油膩感,呢個如果多啲昆布就更加好。-芝士玉子燒-牛油燒帶子-雞軟骨棒入面有雞軟骨,非常有口感。最後食咗Rum raisin雪糕🍦
首先會一定會上兩款前菜$40俾你,今次係食茄子同埋牛舌。
🍢10串omakase
-雞翼
皮脆肉滑
-雞髀肉
雞髀肉好食過雞頸肉,質感會再滑啲。
-雞頸肉
-雞腎
好爽口
-豚肉紫蘇葉卷
原來燒咗之後,反而冇乜紫蘇葉味。
-牛肉串燒
-秋葵
-蘆筍
-鰻魚
鰻魚肉厚好肥美。
-迷你滑蛋雞肉飯
食到最後其實我同朋友都好飽,所以都食唔晒呢一個飯🤣
⭐️散叫
-豚肉溫泉糖心蛋
-厚揚燒
豆腐燒到外脆內軟。
-冬菇
-牛脷
-椰菜鹽昆布沙律
-芝士玉子燒
-牛油燒帶子
-雞軟骨棒
入面有雞軟骨,非常有口感。
最後食咗Rum raisin雪糕🍦