2023-11-26
朋友介紹上環有間日本廚師主理的日本鐵板燒餐廳比我,鐘意食鐵板燒嘅我今日就去左,餐廳印象令我深刻,餐廳係日本人主理,廚師發辦的鐵板燒、菜單設計融合日中西料理,並加入故鄉新瀉県的菜式元素,師傅店員等都十分熱情耐心有禮,無論地點、裝潢、出品,都好高品質。店員還細心地問我哋有冇特別慶祝日呢,正遇上生日月份,會為我們凖備生日驚喜。沖繩県限定菜單Okinawa Special Lunch Set $588A glass of Shikuwasa(Okinawa citrus depressa)SodaOkinawa MozukuWith soy and Vinegar sauce水雲、番茄、秋葵Seasonal Salad配上特調胡麻醬汁,好醒胃Okinawa Kuruma Prawn Shabu Shabu用上鮮淮山蓉特製醬汁,肉質鮮甜爽口彈牙,十分嫩滑,配上這個醬汁好有特色。燒茄子、青瓜,十分juicy ,薯仔Wagyu Hime Beef Tenderloin賣相漂亮,火喉一流,肉味香濃、肉質嫩腍,分別配上蒜片、Wasabi、岩鹽,都十分夾,富不同層次感。味噌湯Wagyu Garlic Fr
Soda
Okinawa Mozuku
With soy and Vinegar sauce
水雲、番茄、秋葵
Seasonal Salad
配上特調胡麻醬汁,好醒胃
燒茄子、青瓜,十分juicy ,薯仔
Wagyu Hime Beef Tenderloin
味噌湯
Wagyu Garlic Fried Rice
粒粒乾身分明,不油膩,配上和牛粒,十分美味。
Homemade Ice Cream
餐廳Signature味道,配上開心果碎,完美。