2018-10-14
一點搭正出去食lunch到處都好多人,正在徬徨之際,見到千里屋食堂日式裝修,入面有空位非常心動。本身因為價錢猶疑不決既我地最後係店員打開門口招攬生意果陣迎面而來既日式食物香味決定一試,來個chill爆午餐所有item都咁吸引,左揀右揀,三個人都係揀佐比較經濟實惠既豚肉壽喜燒lunch set。每人一小鍋甚是愜意。壽喜燒湯汁一滾起,果種「思鄉之情」即刻湧埋來。落一片豚肉,輕輕灼熟,蘸上已打散的雞蛋蛋液,滑嫩口感難以言喻。鍋內蔬菜亦吸收湯汁精華十分入味,不知不覺都可以送曬整碗飯係呢度要同大家強調:個蛋絕對唔係普通蛋!一個🥚就已經感覺到餐廳既用心!!一個鍋,慢慢食,不知不覺都食佐超過一個鐘。配上隨餐送的可樂,呢一餐真系好滿足~ 等遲啲天氣再涼啲中午食個咁既set應該更感受到暖意。建議大家認真睇個餐牌,因為呢間餐廳最出名係牛!如果budget有限可以好似我地咁叫豚肉,如果冇budget上限當然要一試呢度啲牛啦!我一定會再來!!!
我一定會再來!!!