2024-06-14
朋友係識食之人,介紹我哋到呢間由福岡師傅親自處理,以九州料理為主的日式爐端燒餐廳。餐廳以灰色為主,裝修摩登。而所有嘅食材都係直接嚟自日本,坐咗入去就好似置身於日本咁,非常值得大家嚟試吓!今次我哋越叫越多嘢食,差唔多款款都好有特色,特別推介以下幾款:.🟢和牛筋呢個前菜已經份量十足,一口和牛配上日本酸汁放入口,好開胃!😋🟡福岡至賀島榮螺燒見到賣相已經覺得好啱打卡,榮螺燒完仲係好彈牙,食得出非常新鮮!😍🟣冷青椒呢個又係驚喜之作,一咬落去非常脆卜卜,青椒非常爽口,仲有鮮甜味🫶🏻🔴厚肉日本池魚池魚燒到金黃色,非常脆口又保持到魚香!😙🟠飛魚湯燒飯團茶漬飯團外層燒到有微微飯焦,再加入飛魚湯,紫菜、蔥花同芥末一齊食,口感豐富,咬落去飯團煙煙韌韌,好有口感!⚪️甜品:天神布丁及年糕紅豆湯布丁味道有濃濃蛋香,食落去好Creamy。紅豆湯同我喺白川鄉食嘅紅豆一樣甜入心,中間仲有非常煙靭嘅年糕,非常之暖心🫶🏻🫶🏻🫶🏻
🟢和牛筋
🟡福岡至賀島榮螺燒
🟣冷青椒
🔴厚肉日本池魚
池魚燒到金黃色,非常脆口又保持到魚香!😙
🟠飛魚湯燒飯團茶漬
⚪️甜品:天神布丁及年糕紅豆湯