2024-09-03 125 瀏覽
今日難得去開港島,特登嚟到呢一間復古日本居酒屋嗰度同朋友相聚一下🇯🇵😍入到去裝修好有日本懷舊風,燈光暗暗地同朋友暢飲傾偈係好一流嘅地方😝佢有唔同雞部位嘅串燒,第一次見有雞大動脈😱即刻第一時間叫咗,食落去超級爽口,配上佢個汁,真係好match !值得推介😍蕃茄三杯酢 酸酸甜甜嘅醋汁,加上新鮮嘅蒜頭,配上原隻嘅蕃茄,蕃茄食落去偏爽口,唔會話太過腍,配上個酸酸味味嘅汁超級開胃😎魷魚明太子卷第一次食魷魚包住明太子,食落去有少少辣辣地,但係魷魚嘅鮮味連埋明太子嘅鹹味,配搭得一流,所以係唔需要點任何醬已經好足夠味😍吞拿魚鱈魚餅鱈魚餅係超級脆卜卜,吞拿魚蓉亦都好新鮮,兩個配搭起上嚟,係好好嘅下酒菜😎酒盜炒山藥平時都唔太喜好食淮山,但係呢一個我覺得係唔鍾意食淮山嘅人都可以嘗試一下,因為佢會有少少辣再加鹹鹹香香嘅味道,又係送酒一流嘅前菜!煙肉蠔煙肉蠔油係10分推薦🤩因為佢個蠔係好多汁,大塊煙肉包住佢,每咬一啖都好Juicy,不過大家小心辣親個嘴🤣

蕃茄三杯酢

魷魚明太子卷