2018-07-25 89 瀏覽
日本料理@荃灣朋友想食鰻魚,但又唔想食鰻魚飯咁多,叫個鰻魚串燒解饞就啱啱好喇~ 一客有兩串,鰻魚都算幾大件,燒得唔錯。自選二人套餐樣樣都有啲,唔使煩食乜,由前菜、沙律、壽司盛合、小食、和食同甜品都一應俱全,仲有兩個飯/烏冬𠻹!真係平靚正 前菜有七個,每一格都幾豐富同精緻,有水雲、山葵八爪魚、漬物(蒜頭、牛蒡同芥菜)、明太子沙律同慢煮牛舌。三隻漬物都好合我口味,全部都好爽口,的確開胃,哈哈!慢煮牛舌煮得好軟,好食 小食可以四選二,揀咗一口炸雞同芝士年糕。炸雞脆卜卜幾好味,雞肉仲係好滑。原本都驚芝士年糕會好油膩,但係又唔會喎,反而口感幾 QQ。見炸嘢幾好就追加個吉列黑豚豬扒,豬扒幾大塊 bor 同炸雞一樣炸得香脆。配碟有大量椰菜絲,好 fresh。壽司盛合勝在咩壽司款式都有,魚子軍艦好滿~
日本料理@荃灣

鰻魚串燒

串燒鰻魚

前菜

漬物(蒜頭、牛蒡同芥菜)

三隻漬物都好合我口味,全部都好爽口,的確開胃,哈哈!

慢煮牛舌

慢煮牛舌煮得好軟,好食

一口炸雞同芝士年糕

吉列黑豚豬扒

見炸嘢幾好就追加個吉列黑豚豬扒,豬扒幾大塊 bor
炸雞一樣炸得香脆。

吉列黑豚豬扒
配碟有大量椰菜絲,好 fresh。

壽司盛合
壽司盛合
壽司盛合勝在咩壽司款式都有,魚子軍艦好滿~