係韓國街附近有一間來自博多爐端燒,單看門面同店內裝修相當雅致🎎,坐喺吧枱上更可以睇住師傅處理新鮮食材,更設有獨立包廂私隱度相當高,可以同朋友坐低慢慢消遣一下,係唔錯嘅選擇🍻!/周邊都排滿酒櫃,愛喝酒的朋友有福了😆,居酒屋所有食材都來自日本各地空運到港保證新鮮,而且店員服務殷勤超貼心🥰!/係師傅推薦下點咗幾款日之萬菜🥢⭕️福岡 築前煮 $48⭕️小倉風 鯖魚味噌煮 $48⭕️南瓜紅豆煮 $38⭕️長芋 魚肉沙律 $48⭕️博多 海帶蒟堇蒻條 $48⭕️胡麻芝士豆腐 $48⭕️持田農園 芥屋 冷蕃茄 $78因為正宗日本師傅處理,所以味道相當貼近當地,築前煮食落真係有幾分似喺日本餐廳食過嘅味道,係家鄉嘅感覺啊🤩!一系列嘅菜式相當精緻,每樣食物都係選用最新鮮嘅食材烹調,蕃茄亦係三至四月份最當做嘅季節,食落口果然鮮甜多汁與別不同!/主菜🥢⭕️福岡 唐泊 惠比須燒牡厲 $70燒蠔由日本直送,新鮮嘅海水味加點檸檬汁絕配🌊-⭕️鰈魚一夜干 $78一夜干燒得超香脆身,食落咸香鮮味!-⭕️北海道 燒薯仔 $48⭕️燒白粟米 $48日本粟米香甜可口🌽,薯仔外皮燒得脆香🥔,師傅燒得相當均勻唔會乾柴柴!-⭕️鹿兒島 極上和牛牛舌 $1

係師傅推薦下點咗幾款日之萬菜🥢

⭕️胡麻芝士豆腐 $48
⭕️持田農園 芥屋 冷蕃茄 $78
主菜🥢
⭕️福岡 唐泊 惠比須燒牡厲 $70

燒蠔由日本直送,新鮮嘅海水味加
點檸檬汁絕配🌊
⭕️鰈魚一夜干 $78

一夜干燒得超香脆身,食落咸香鮮味!
⭕️北海道 燒薯仔 $48

⭕️燒白粟米 $48

⭕️鹿兒島 極上和牛牛舌 $198

呢個簡直係我最愛😍,牛舌鮮嫩肉汁剛好鎖住,火候控制得相當好,必叫呀!
⭕️芝士燒飯團 $38
⭕️辛味噌燒飯團 $38

兩個飯團外層焦脆,鍾意食飯焦會愛上🤣,辛味噌辣度絕不能忽視,加上紫菜每口都脆卜卜!
甜品🥢

⭕️天神布甸 $48
焦糖布甸蛋味香濃加上海鹽同檸檬🍋,味道提升不少!
⭕️星野村布甸 $48
由福罔出產嘅抹茶製成🍵,每啖都食到茶味甘香,超濃郁!
當日座位都相當full,要吃的記住打去訂位啦😜!