2022-06-23 25 瀏覽
夢の丼是日跟家人去屋企附近食日本菜🥳 聽聞佢啲刺身 好新鮮 作為第一次食生野既我都食到讚不絕口 的確使我大開眼界 👀1. 夢之丼 $298✔️必食推介 🔥✔️食材極之豐富 滿足到我咩都想試下既慾望😍✔️還附加橙肉跟果醋 聽店員講要先飲啖果醋 再擠啲橙肉汁落去啲帆立貝到 更帶出其鮮味🤩✔️食材包括- 三文魚蓉+三文魚子+帆立貝+牡丹蝦+海膽+松葉蟹+右口魚邊✔️特別要讚佢既帆立貝 同埋 海膽 非常鮮甜可口 且好厚肉 一點也不吝嗇👍一流✔️它的飯底都好正 是日本米加了日本醬油撈埋🥳有啲飯會有炭燒味 估計是火槍輕輕燒過🔥🤤 所以好特別 🤪非常可口同香2. 花錦魚生丼 $188✔️飯底跟夢之丼一樣 好入味!✔️當中食材更加多 且所有食材都切左粒 可以一口食咁多唔同種類既刺身 是很幸福既感覺🌸🤭✔️食材包括- 三文魚 + 白身魚 + 赤蝦+ 右口魚邊+金蟹子 + 三文魚子+櫻花蝦+ 蟹膏豆腐+ 青瓜+甜蛋+玉子漬 +松葉蟹+蜆肉✔️家人對佢讚不絕口🤤 esp 三文魚子 係爆哂汁咁 好正✔️首次食玉子漬既我都覺得呢個食法好新鮮 😋蛋漿滲入去更好味😍3. 深海池魚刺身$78✔️非常厚肉✔️新鮮到好彈牙爽口☺️4. 鮫𩻸魚肝$
夢の丼

1. 夢之丼 $298

✔️必食推介 🔥
✔️食材極之豐富 滿足到我咩都想試下既慾望😍
✔️它的飯底都好正 是日本米加了日本醬油撈埋🥳

2. 花錦魚生丼 $188

✔️飯底跟夢之丼一樣 好入味!
✔️家人對佢讚不絕口🤤 esp 三文魚子 係爆哂汁咁 好正

✔️趁熱一口食落去真是不能用文字表達它有幾惹味😎

6. 蟹膏🦀️豆腐$48

✔️是入口即化既代表😏
✔️豆腐好細滑 燒了它既表面再食真是一試難忘☺️
✔️加埋蟹膏🦀同埋蔥花 好夠味 !

7. 左口魚邊壽司X2 $96
✔️高水準既壽司
✔️一食落去就入口即溶🤤🤤
✔️口感一流 直頭挑戰緊我味蕾😁
✔️加埋啲木魚絲 十分完美

總括嚟講 呢到水準一流 ! 本來唔食生野既我就是怕食了唔新鮮既食物🤭 但係呢到卻令我踏出新嘗試 呢到啲食材又新鮮 也好惹味 是高檔日式餐廳 🤭店員每碟菜都提供最好食嘅食法 仲介紹埋其他飛機直送✈️既食物! 今餐真係令我好難忘😏

單: