2023-03-09
牡蠣酒場銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 1樓101-102號舖呢個餐廳係係主打食日本生蠔上到去發現同隔離燒肉店係同一間鋪頭坐低有職員俾咗一張有唔同款式嘅蠔簡介俾我岩手縣• 小友🦪 係大size有手掌咁大隻 望落好飽滿 入口係爽既 有海水味令和之怪物🦪海水味比太重, 口感嫩滑,鮮味十足,濃厚蠔味溢滿口中串燒🍢: 牛舌 好有質感 鹽燒 咬好多肉汁又爽口 🥩牛胸腹肉 呢個串燒好高質 肉味比牛舌再重牛味 醬汁好似成個串燒 配送洋蔥🧅+青椒🫑仔+蕃茄🍅仔醃帆立貝薄切帆立貝鮮甜 有檸檬同橄欖油 食到酸酸甜甜唐揚炸雞🐣份量唔少 粒粒都好大舊 皮好簿炸得好脆 配埋沙律醬 好好食炸廣島產牡蠣🦪呢個真係好抵呀 2隻都好肥美咁仲要$72有2大隻炸蠔 完全唔油一咬開D蠔汁就沖出黎 完全無破壞隻蠔味道海膽忌廉意大利麵海膽要撈埋個意粉 咬落去好creamy 芝士味好濃烈!!!!!!❤️鹿兒島柑橘酒柑橘味好香 好易入口😛#hkfood #foodie #food #hkig #ighk #hkfoodblog #hkblog #香港餐
呢個餐廳係係主打食日本生蠔
上到去發現同隔離燒肉店係同一間鋪頭
坐低有職員俾咗一張有唔同款式嘅蠔簡介俾我
岩手縣• 小友🦪
係大size有手掌咁大隻 望落好飽滿 入口係爽既 有海水味
令和之怪物🦪
海水味比太重, 口感嫩滑,鮮味十足,濃厚蠔味溢滿口中
串燒🍢: 牛舌 好有質感 鹽燒 咬好多肉汁又爽口
海膽要撈埋個意粉 咬落去好creamy
芝士味好濃烈!!!!!!❤️
鹿兒島柑橘酒
柑橘味好香 好易入口😛
#hkfood #foodie #food #hkig #ighk #hkfoodblog #hkblog #香港餐廳 #相機先食 #美食日記 #香港 #打卡熱點 #香港美食 #香港美食日記 #香港食評 #香港食好西 #吃貨日常 #吃貨人生 #香港美食推介 #香港小店 #香港推介 #美食推薦 #foodlove #食好西 #相機食先 #串燒 #牡蠣