2014-09-21 3384 瀏覽
餐廳在漆咸道被很多韓式食店包圍,而且門面亦十分低調. 拉門一道大木口,便會看到日本師博和壽司吧台.裝修都係一貫日式的簡約,所有都係木. 午餐豐儉由人,價錢由$90-360都有,不收加一.是日叫了一客親子丼 配上麵豉湯,沙律,酸蘿蔔和一小碟牛肉蘿蔔.親子丼不過大失,雞肉同滑蛋都幾滑,雞肉好多,有少少咖喱味,襯熱食就最好! 另外叫左一客自選午餐.自選午餐可以選三款配菜,揀左揚物,燒魚同三文魚生. 仲有其他選擇,例如沙律,壽司,三文魚卷,蒸蛋等. 叫揚物有點後悔,只有一粒炸薯仔球,入面無咩料,個醬係平時食小丸子個隻味.燒魚加左檸檬汁都不錯, 三文魚生唔算肥美,但好軟滑,質素比平時食開嘅連鎖店高. 魚生丼睇落幾細份,但食完都好飽,魚生有好多唔同款,份量都好多,幾好味. 最後係甜品,分别係綠茶泡夫同草餅. 個泡夫中間係綠茶cream,又夠凍,好似雪糕咁.讚呀!個草餅係比較特別嘅哈蜜瓜味,幾清甜!個日本侍應全程會主動為你不斷加熱茶,十分好.雖然唔係話質素好高,但咁嘅價錢同地方,仲要有日本師博同侍應接呼,佢做到要求.餐廳嘅師博,侍應,裝修同寧靜真係會令人有種置身係日本小店嘅感覺.
餐廳在漆咸道被很多韓式食店包圍,而且門面亦十分低調.
親子丼
親子丼
自選午餐
仲有其他選擇,例如沙律,壽司,三文魚卷,蒸蛋等.
揚物
燒魚
三文魚生唔算肥美,但好軟滑,質素比平時食開嘅連鎖店高.
三文魚生
魚生丼
最後係甜品,分别係綠茶泡夫同草餅.
綠茶泡夫&草餅
魚生丼