2023-06-16 21 瀏覽
平時經過九龍城都會見到都會被呢間裝潢好日式風嘅餐廳吸引而駐足,今日決定同朋友走一試究竟。前菜係一份野菜條伴鯷魚醬,鯷魚醬用蠟燭座加熱,咸香味濃,而且愈加熱味道愈咸,建議要盡快食用。野菜條有白蘿蔔,青瓜同紅蘿蔔,但紅蘿蔔完全無刨皮,扣分位。再點咗一份刺身盛合五款,當中有三文魚、吞拿魚、酒甘魚、立魚同埋赤海蝦。每款刺身都非常厚身,食落魚香味濃而且非常鮮甜!三文魚同吞拿魚脂肪比例剛好,入口即化嘅感覺好滿足!朋友係日本米愛好者!所以點咗一份三文魚帶子炒飯。米飯用上日本產米,粒粒肥美飽滿,口感彈牙。炒飯鑊氣味道都湊好,好惹味,而且加埋蟹籽做點綴,每啖飯都非常有層次!最後係每次食日本菜都必點嘅天婦羅盛合,當中有炸蝦、冬菇、南瓜、蕃薯同埋秋葵。粉漿厚度適中,而且即叫即炸,熱辣辣脆卜卜更過口癮。餐廳環境都寛敞,而且設有卡座同吧枱,啱哂一班朋友吹水食飯或者兩口子撐枱腳,舒適放鬆。